Evenimentul Zilei > EVZ Special > Detalii spumoase despre arestarea proxenetei Maxwell.„FBI a găsit telefonul mobil învelit în….”
Detalii spumoase despre arestarea proxenetei Maxwell.„FBI a găsit telefonul mobil învelit în….”

Detalii spumoase despre arestarea proxenetei Maxwell.„FBI a găsit telefonul mobil învelit în….”

Au apărut în spaţiul public noi detalii despre reţinerea lui Ghislaine Maxwell de către FBI.

Ghislaine Maxwell „a fugit” prin conacul ei în timpul ce FBI s-a năpustit în casă. Aceasta s-ar fi ascuns într-o cameră când agenții FBI au venit la proprietatea ei izolată din New Hampshire pentru a o aresta în dosarul de trafic de minori al lui Epstein.

Atunci când ofițerii au intrat în conac i-au găsit telefonul mobil înfășurat în folie de aluminiu pe un birou, ceea ce procurorii au descris drept un „efort inutil în încercarea de nu fi ascultată, nu de presă, ci desigur de poliţie şi agenţii FBI”.

Agenții FBI au fost întâi împiedicați să intre în casă (FOTO) dar până la urmă una dintre gărzile de corp ale lui Maxwell a deschis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Când ofițerii s-au apropiat de ușa din față, au văzut-o pe Maxwell încercând să „fugă” mai degrabă decât să le răspundă. În cele din urmă, FBI a forțat ușa lui Maxwell de la camera în care s-a ascuns şi au arestat-o.

Potrivit dosarului, unul dintre bodyguarzii lui Maxwell le-a spus agenților că fratele ei a angajat foști membri ai armatei britanice pentru a o păzi 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Procurorii federali au detaliat măsurile pe care Maxwell le-a luat pentru a se sustrage de la legea din  SUA şi că prezintă pericolul de a fugi deoarece are acces la „resurse financiare extraordinare”, din acest motiv nu este recomandată eliberarea pe cauţiune.

Un judecător federal va decide marți dacă va admite cererea lui Maxwell de a depune  5 milioane de dolari cauţiune, astfel încât să poată trăi în arest la domiciliu până la procesul său.

„Și-a demonstrat capacitatea de a scăpa de detenţie, iar victimele sale solicită reținerea sa”, au spus procurorii Departamentului de Justiție (DOJ) în cazul lor.

Maxwell nu ar fi putut fi extrădată dacă ar fugi în Franța, unde are cetățenia, a susținut cineva apropiat dosarului, întrucât țara nu își extrădează propriii cetățeni în Statele Unite pentru a fi urmărită penal acolo.

În dosar se mai arată că Maxwell s-a ascuns de autorități pe o proprietate retrasă de 156 acri din Bradford, New Hampshire, de la sfârșitul anului trecut.

Maxwell este acuzată că a ademenit fete de 14 ani pentru a le plasa lui Epstein. Procurorii au susținut că ea ar putea primi o pedeapsă de până la 35 de ani de închisoare dacă este condamnată, notează Bloomberg.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: