Evenimentul Zilei > Social > Detalii ȘOCANTE în cazul bebelușului căzut de la etajul trei în București. Cine i-a salvat viața?
Detalii ȘOCANTE în cazul bebelușului căzut de la etajul trei în București. Cine i-a salvat viața?

Detalii ȘOCANTE în cazul bebelușului căzut de la etajul trei în București. Cine i-a salvat viața?

Un copil de un an şi opt luni a ajuns la spital, după ce a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din Capitală.

Autoritățile povestesc că micuțul lăsat nesupravegheat  s-a urcat pe pat, apoi pe pervaz, după care şi-a pierdut echilibrul şi s-a prăbuşit în gol. 

Minorul se afla în grija fraților săi mai mari când s-a întâmplat incidentul. "Mama era plecată, patru copii au rămas acasă. Fiica cea mare era la bucătărie, făcea borş, cel puţin aşa spune ea. Băieţii se jucau în altă cameră, geamurile erau deschise", a povestit vecina conform Publika.md. 

Băiețelul a fos găsit de către o vecină. "Am vrut să iau hainele de pe sârmă şi am văzut un copilaş. Repede am strigat în casă, la soţ, să cheme salvarea."

"M-a strigat vecinul că l-a găsit după casă. El acolo a căzut. Am ieşit afară şi am adus o plapumă şi l-am învelit, că el era dezbrăcat."

Acum băieţelul este internat în secţia terapie intensivă a Spitalului "Valentin Ignatenco. Medicii spun că viaţa micuţului este înafara pericolului.

"A suportat un traumatism, căzând de la etajul trei. Copilul a fost adus în stare gravă. A suportat traumatism asociat, politraumatism, multiple fracturi la membrele superioare. Traumatism cranio-cerebral închis, contuzia organelor cutiei toracice şi contuzia organelor cavităţii abdominale. Şi pneumo-toracice pe dreapta", a spus vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii "V. Ignatenco", Vitalie Mihalcean. 

Poliţia Capitalei a deschis o anchetă şi urmează să sesizeze Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului."S-a stabilit că mama a lăsat copii. Familia mai având trei copii pe lângă băieţelul care a căzut de la înălţime. I-a lăsat în grija lor şi a ieşit pe câteva minute până la magazin. În acest timp ceilalţi fraţi nu au fost atenţi nu au avut grijă de fratele mai mic. El s-a urcat pe pat şi după pe geamul care era întredeschis şi a căzut în gol. Cazul dat este înregistrat în Inspectoratul de Poliţie Centru. Este investigat în continuare", a spus ofiţerul de presă al poliţiei Capitalei, Natalia Stati.