Oamenii cred că mâna i-a fost împinsă de însuși Diavolul, alții pun totul pe seama depresiei. Sunt și voci care susțin că sigur ”altceva s-a întâmplat” acolo. Cert e că minorul nu și-a curmat singur zilele, luni, în a doua zi de Paști. Când capul familiei a ajuns acasă și-a găsit soția agonizând, cu cuțitul plin de sânge lângă ea, după ce reușise să își secționeze carotida și să se înțepe în inimă, încercând să se  sinucidă cu arma crimei.

Vineri, tatăl îndoliat a primit trupul neînsuflețit al puiului său, care a fost, până acum, în atenția legiștilor, pentru necropsie. Pe pagina sa de socializare, bărbatul și-a schimbat poza de profil cu portretul fiului. ”Drum bun, îngeraș. Vei fi mereu în sufletul meu! Dragul meu”, a scris acesta. Încă e năucit de cele întâmplate. ”Vei fi incinerat, iar cenușa ta va fi alături de mine! Dragul meu”, a mai postat bărbatul pe pagina sa de Facebook. Colegii lui s-au mobilizat să îl ajute cu bani.

”A înflorit liliacul” – mesajul care a anticipat crima

Mama criminală este Mihaela O. (M.), de 44 de ani. Născută în Orăștie, fiica unui polițist,  femeia a făcut studii la Universitatea de Științe Agricole din Timișoara, apoi s-a căsătorit la Arad și a devenit mamă. Potrivit procurorilor arădeni, nu avea nicio afecțiune de natură psihiatrică diagnosticată și, până acum, nu a dat semne că ar avea vreo suferință.

Femeia stătea acasă și se ocupa de creșterea băiatului, în timp ce soțul ei avea o afacere de tractări auto.Ca urmare a regulilor impuse din cauza pandemiei, își limitaseră și ei, la fel ca toată lumea, ieșirile din locuință. Când s-a întâmplat crima, în apartament erau doar mama și copilul.

Familia care locuia într-un apartament din Micălaca era, spun vecinii și cunoscuții, cuplul perfect. Nimeni nu i-a văzut sau auzit certându-se. Copilul le însenina viețile. Vecinii povestesc că, doar cu câteva zile înaintea ororii, au văzut-o pe Mihaela cu copilașul de mână, plimbându-se. Nimic nu anunța că ar putea fi capabilă de crimă.

Cu cinci zile înainte să își omoare copilul, femeia postase pe pagina sa de Facebook o poză cu liliacul de lângă bloc, înflorit. ”A înflorit liliacul la geam. Îmi aduce liniște și pace. E primăvară”, a scris aceasta, în postarea în care îl menționează și pe soțul ei. Le-a răspuns prietenelor care i-au scris.

Familia se pregătea să se mute în casă nouă

Mai mult, cuplul se pregătea să se mute în casă nouă – o gospodărie cu animale în Mândruloc, locul de baștină al bărbatului. Acolo fusese plecat acesta, luni, pentru a mai meșteri una, alta. Când s-a întors acasă a simțit cum i s-a năruit universul. Apartamentul  era plin de sânge, fiul mort, soția aproape inconștientă. A sunat la 112. Femeia a fost preluată de o ambulanță și dusă la spital.

Potrivit procurorilor, femeia a fost sedată mai multe zile, la Spitalul Municipal Arad, iar de o zi a fost transferată la Spitalul de Psihiatrie, unde va rămâne cel puțin până la finalizarea expertizei psihiatrice. ”În funcție de rezultate se va decide ce măsuri se vor lua”, a declarat pentru Evz.ro Ruxandra Tarcea, purtătoarea de cuvânt a Pachetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Cercetările sunt în desfăşurare, însă se desfăşoară in rem, pentru că mama copilului nu a putut fi încă audiată, dată fiind condiția sa medicală. Oamenii legii spun și că, din primele investigații, în momentul comiterii faptelor, în casă se aflau doar mama și copilul, fiind exclusă intervenția unei terțe persoane.

O educatoare și-a ucis fiica de grădiniță

În 2018, o crimă similară a avut loc la Timișoara. Oana N., la momentul respectiv în vârstă de 38 de ani, educatoare, și-a ucis fetița de patru ani, înecând-o în cadă și tăindu-i, apoi, venele. Ulterior și ea a încercat să își taie venele.

Totul pentru că soțul îi ceruse divorțul. Credea că aceasta e răzbunarea perfectă. În fața anchetatorilor, aceasta și-a recunoscut în totalitate fapta, însă a declarat că nu își amintește cum a reacționat copila în momentele critice, dacă s-a zbătut sau nu în timp ce ea o ținea sub apă.

Sursa foto: Facebook / Robert M., Mihaela O. (M.)