Destinaţii celebre din Londra, cu intrarea gratuită

Destinaţii celebre din Londra, cu intrarea gratuită

Dacă hotelurile şi restaurantele sunt scumpe, în general, în Londra, oraşul oferă turiştilor o mulţime de atracţii unde accesul este gratuit, în special muzee sau galerii de artă celebre. Iată câteva dintre ele, prezentate de Lonely Planet.

1. Intrarea în British Museum, una dintre atracţiile de top ale Londrei şi unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, este absolut gratuită. Veţi face o incursiune printre culturile lumii, cu galerii dedicate Egiptului, Greciei, Africii, Italiei, Asiei sau cu exponate din perioada Imperiului Roman, preistorice sau medievale. Muzeul este uriaş, aşa că mai bine vă concentraţi pe ce anume vreţi să vizitaţi şi luaţi în considerare să alegeţi tururile organizate.

2. Palatul Parlamentului sau Palatul Westminster, clădirea care înglobează şi celebrul turn Big Ben, este o minunăţie neogotică de la mijlocul secolului al 19-lea. Aici sunt cele două camere ale parlamentului britanic – Camera Lorzilor şi Camera Comunelor.

3. National Gallery, una dintre cele mai mari galerii de artă din lume, adăposteşte opere ale unor artişti celebri precum Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci sau Michelangelo. Circa 5 milioane de turişti o vizitează anual. Ca să evitaţi aglomeraţia, este bine să vizitaţi acest obiectiv în dimineţile zilelor de lucru sau miercuri după ora 6 seara.

Ne puteți urmări și pe Google News

4. Science Museum umple şapte etaje cu exponate interactive. În Sala Energiei (the Energy Hall), accentul este pus pe primele locomotive cu abur de la începutul secolului al 19-lea. La etajul al treilea, se pot vedea planoare vechi, baloane cu aer cald şi simulatoare de zbor.

5. Natural History Museum din Londra vă întîmpină de la intrare cu scheletul unui dinozaur, iar puţin mai încolo vă aşteaptă un T-Rex şi Centrul Darwin, cu 450.000 de recipiente cu specimene conservate.

6. Temple Church – Fanii Codului lui Da Vinci au făcut din această biserică, construită de cavalerii templieri în secolul al 12-lea – un obiectiv care trebuie vizitat neapărat în Londra.

7. Pentru gurmanzii aflaţi în oraşul londonez, Piaţa Borough, veche din secolul al 13-lea, este un loc care trebuie neapărat vizitat. Dacă vreţi să faceţi cumpărături, duceţi-vă mai devreme, pentru a evita mulţimile care iau cu asalt piaţa la ora prânzului. Este una dintre atracţiile de top, la sudul Tamisei, deschisă de joi până sâmbătă.

Mai multe atracţii din oraşul londonez unde accesul este gratuit şi informaţii despre acestea, găsiţi pe site-ul Lonely Planet.