Micuțul stat de la Marea Adriatică a început să relaxeze restricțiile impuse de autorități pentru restrângerea epidemiei de coronavirus și dă semne că revine la normalitate. Croaţii au raportat doar 2.009 cazuri de infectări şi 51 decese, iar acest lucru se datorează eficienței măsurilor adoptate de autoritățile locale.

În aceste condiții, Croaţia devine principalul punct de atracţie pentru turiști, potrivit publicației Bild, care le recomandă germanilor să o treacă pe lista destinațiilor de vacanță, în această vară.

„Vara asta, Croaţia vrea să se promoveze ca o ţară lipsită de coronavirus”, scrie cotidianul german, citat de digi24.

„Croaţia a luat din timp măsuri pentru combaterea coronavirusului. A fost o decizie care a meritat. Ministerul Turismului împreună cu experţi în sănătate lucrează la un plan care să permită curând redeschiderea ţării pentru turişti”, arată sursa citată.

Se pare că în această vară, amatorii de călătorii vor avea la dispoziție foarte puține opțiuni după ce Franţa, Spania şi Italia destinații tradiționale pentru turiști au fost grav lovite de coronavirus și vor fi închise pentru turiști.