Evenimentul Zilei > Social > Despăgubiri uriașe, după divorț. S-a îmbogățit pentru că „s-a ocupat de treburile casnice”
Despăgubiri uriașe, după divorț. S-a îmbogățit pentru că „s-a ocupat de treburile casnice”

Despăgubiri uriașe, după divorț. S-a îmbogățit pentru că „s-a ocupat de treburile casnice”

O femeie din Spania a primit despăgubiri uriașe la divorț pentru treburile casnice. Decizia judecătorilor, care este definitivă. Aceștia au constatat că fosta soție nu a putut realiza multe în viață din cauza curățeniei.

O femeie din Spania a primit despăgubiri uriașe la divorț pentru treburile casnice. Judecătorii au înțeles că aceasta nu a putut lucra și face bani pentru că a fost nevoită să stea acasă și să facă curat. Decizia este definitivă.

Sentința a fost dată de Tribunalul Provincial din Pontevedra, Galicia. Fostul soț a fost condamnat să plătească despăgubiri de 35.000 de euro după divorț pentru contribuția femeii la bunul mers al familiei „în condiții precare de muncă ”. Magistratul s-a pronunțat în temeiul articolului 1438 din Codul civil. Potrivit legii, dacă unul dintre soți se dedică casei, acesta primește o sumă de bani mare la divorț.

Cei doi au divorțat după 33 de ani de căsătorie și s-a stabilit ca femeia să primească despăgubiri de 34.980 de euro. Fostul soț trebuie să o plătească în termen de două luni de când sentința este definitivă. Bărbatul a depus contestație, dar fără rezultat.

Una dintre cerințele care sunt incluse în Codul civil pentru a putea fi beneficiar al acestei sume este ca în timpul căsătoriei să guverneze separarea bunurilor. Femeia a primit despăgubiri pentru îngrijirea locuinței familiei. La acordarea despăgubirilor financiare, judecătorul a susținut că fosta soție nu a putut să se „îmbogățească” din cauza treburilor casnice, potrivit Epe.

Sursa: Arhiva evz

Despăgubiri la divorț

O situație asemănătoare a avut loc în China. Un bărbat a fost nevoit să-i plăteasă despăgubiri uriașe fostei partenere pentru că nu a lucrat și pentru că a stat acasă cu copiii. „Wang a făcut toate treburile casei, inclusiv spălatul rufelor, gătitul, îngrijirea copiilor și cumpărăturile, așa că i-a cerut despăgubiri.Dar domnul Tan nu a recunoscut însemnătatea treburilor casnice – acesta nu a simțit că ea a contribuit prea mult în relație din punct de vedere financiar”, a spus grefierul.

În procesul de la Suzhou s-a hotărât ca Tan să-i ofere soției sale suma de 30.000 de yuan, echivalentul a 4.490 de dolari.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: