Evenimentul Zilei > Social > Care este cel mai frumos oraș din Spania. Condițiile de viață sunt peste cele din Dubai sau Singapore
Care este cel mai frumos oraș din Spania. Condițiile de viață sunt peste cele din Dubai sau Singapore

Care este cel mai frumos oraș din Spania. Condițiile de viață sunt peste cele din Dubai sau Singapore

Un studiu realizat de InterNațions, cea mai mare organizație din lume care cuprinde peste 4.7 milioane de expați, persoane care trăiesc în afara granițelor țărilor de origine, a stabilit că orașul Valencia, din Spania, este cel care oferă cele mai bune condiții de viață.

Orașul Valencia este al treilea oraș ca mărime din Spania, iar în studiul celor de la InterNation a întrecut orașe precum Dubai, Mexico City, Lisabona, Bangkok, Basel, Melbourne, Abu Dhabi sau Singapore.

Valencia a ieșit pe primul loc, fiind considerat de către cei chestionați ca fiind orașul cel mai prietenos cu proprii locuitori. Orașul a fost votat în fruntea topului dintre orașele lumii, care s-au întrecut în domenii importante, precum calitatea vieții, sănătatea publică, siguranța locuitorilor sau activități sportive. În plus, a fost considerat de repondenți ca fiind un oraș prietenos și accesibil.

Străinii care au ajuns să locuiască în Valencia au spus că au ajuns să iubească, la propriu, acest oraș, care are o infrastructură de remarcat și un transport public destinat tuturor. În comparație cu București, peste 85 la sută din cei chestionați au răspuns că transportul public din Valencia este accesibil tuturor locuitorilor, indiferent de cartierul din Valencia în care locuiesc.

De asemenea, Valencia a fost votată și pentru oportunitățile medicale și sportive, de toate felurile pe care le oferă locuitorilor. Dintre cei chestionați, 92% dau răspuns că se simt în siguranță în Valencia.

Mai scump Clujul, decât Valencia

Al treilea oraș al Spaniei are prețuri la locuințe rezonabile, iar acest lucru a fost apreciat ca pozitiv de către persoanele chestionate.

De exemplu, un apartament cu trei camere, în zonele medii ale orașului, ajunge la suma de 50.000 de euro, ceea ce înseamnă foarte puțin, în comparație cu municipiul Cluj Napoca, unde un astfel de apartament se vinde de orei mai scump.

La capitolul minus, orașul spaniol este criticat pentru lipsa locurilor de muncă. Cei chestionați au răspuns că Valencia oferă șanse minime pentru o carieră unei persoane dornice să se afirme într-un anumit domeniu de activitate.

În același top 20 ale orașelor lumii, niciun oraș din România nu a reușit să intre. Din Spania, mai regăsim orașele Madrid și Barcelona, care s-au clasat pe locurile zece, respectiv 14.