Chris Terhes: "(…) Mai mulţi mi-au scris public sau privat spunând ca şi în America poliţia mai greşeşte adresele când intră în forţă pentru a pune în executare diverse mandate. Am spus că da, asa e, şi aici mai greşeşte poliţia, însă atunci când o face plăteşte. Şi plăteşte din plin.

Vă postez mai jos link-uri cu câteva cazuri de "greşeli" ale poliţiei, care a intrat peste oameni nevinovaţi în casă, să vedeţi ce despăgubiri a avut de plătit în America poliţia sau oraşul", a scris pe contul personal de socializare Chris Terhes, preşedinte al Coaliţiei Românilor din SUA.

1.Februarie 2013 – O familie a ajuns la un settlement [intelegere] cu politia să primească $75,000 despăgubiri pentru că poliţia a intrat peste ei din greşeală:

http://standardspeaker.com/…/family-awarded-75-000-in-settl…

2.August 2015 – O instanţă de apel americană a decis definitiv ca echipa SWAT din Miami nu are imunitate de a răspunde pentru faptul ca au intrat din greşeală peste o familie şi i-a abuzat:

http://reason.com/…/swat-team-liable-for-wrong-house-flash-b

3.Mai 2016 – Un judecător a decis ca procesul împotriva poliţiei din Chicago, care a intrat din greşeală într-o altă casă şi i-a abuzat pe proprietari, poate începe. Asta înseamna ca aceştia nu au imunitate:

http://abc7chicago.com/…/judge-lawsuit-involving-c…/1325790/

4.Ianuarie 2017 – $1.6 milioane de dolari despăgubiri date de instanţă pentru o familie care a fost călcată în picioare din greşeală de poliţiţe:

http://www.westword.com/…/family-mariachi-band-gets-16-mill…

5.Septembrie 2017 – $6.7 milioane de dolari despăgubiri va plăti orasul Santa Clara unei femei căreia poliţia i-a rupt piciorul pentru ca a refuzat sa-i lase în casă sa-i aresteze fiica deoarece aceştia nu aveau mandat:

https://www.mercurynews.com/…/santa-clara-pays-6-7-million…/

"Poliţiştii, procurorii şi judecatorul care au fost implicaţi în acest caz de abuz din România trebuie sa plătească. Toţi!", a mai scris Chris Terhes.

Fotografia postată de Chris Terhes.
Fotografia postată de Chris Terhes.