Cele mai mari pagube au fost la un motel din oraș, unde de Revelion erau cazate 120 de persoane. Pentru că la trecerea dintre ani nu au avut nici muzică, nici caldură, nici lumină, clienții motelului au plecat pe rând. Pe lângă banii pe care a trebuit sa îi dea înapoi clienților, directorul motelului s-a ales și cu un incendiu în bucătarie.

„A dat curentul mai tare sau nu ştiu ce s-a întâmplat, s-a aprins fripteuza şi bucătăria a ars aproape în intregime. (….) După calculele estimate, cam 4.000 de euro a fost paguba care a venit pe capul meu. Aşa ceva nu am avut până acum”, spune cu amărăciune Vasile Vik, managerul unui motel din Carei.

Unii dintre locuitorii oraşuluispun că li s-au defectat istalaţiile de încălzire. „Centrala funcţiona la 5 grade şi cum s-a înterupt curentul, degeaba aveam flacără de veghe, totuşi a îngheţat instalaţia şi s-a fisurat şi ne-a inundat”, a relatat o localnică.

„Aici este centrală pe lemne, care din cauza inerţiei se supraîncălzeşte. Din cauza panei de curent s-a fiert cazanul şi s-au topit ţevile, trebuie să le înlocuiesc, 12 metri de ţevi trebuie înlocuite”, explică Zoltan Oros, tehnician.

Fără curent electric, în frig și cu bateriile de la telefoanele mobile descărcate, mii de locuitorii din Carei au așteptat trei zile ca lucrurile să revină la normal.

Citește și: