Cercetătorii de la NASA susțin că au obținut dovezi potrivit cărora toate regulile fizicii operează în sens invers într-un univers aflat în apropierea noastră. În acest univers paralel timpul pare să curgă invers. Totul a ieșit la iveală în timpul unui experiment de detectare a razelor cosmice, când au fost  identificate particule ce ar putea proveni din afara universului nostru.

În cadrul experimentului ANITA – Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA), oamenii de știință au trimis un balon deasupra Antarcticii, echipat cu antene electronice. Zona a fost aleasă pentru că acolo nu există aproape deloc zgomot radio pentru a interfera. Cu ajutorul balonului a fost scanată o suprafață de peste un milion de kilometri pătrați, cu scopul de a identifica particule cu energie mare care ar putea proveni din spațiu. Sau dintr-un univers paralel.

Au existat mai multe zboruri. Primele nu au scos la iveală nimic neobișnuit. După al treilea zbor, cercetătorii au decis să reanalizeze datele obținute în trecut, mai exact acele semnale pe care le catalogaseră drept zgomot. Așa și-au dat seama că ar fi putut descopere particule care provin din alt univers decât cel cunoscut.

Potrivit cercetătorilor implicați în proiectul ANITA, particulele elementare cu energie scăzută – ”neutrino” pot trece complet prin Pământ, abia interacționând cu substanța planetei noastre. Abia obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solidă. Cu alte cuvinte, particulele cu energie mare pot fi detectate doar coborând din spațiu.

Având în vedere acest lucru, detectarea unei particule mai grele care ”se ridică” din Pământ ar însemna că aceste particule călătoresc, de fapt, invers, adică merg înapoi în timp. Acest semnal ar putea fi dovada că există încă un univers care s-a născut  prin același Big Bang ca al nostru, și care există în paralel cu acesta.

Coordonatorul cercetării, profesorul de fizică al Universității din Hawaii, Peter Gorham, a declarat că, în 2016, cercetătorii au identificat un fenomen asemănător cu un ”duș cu raze cosmice cu susul în jos”. ”Ceea ce am văzut este ceva care arăta la fel ca o rază cosmică, așa cum se vede în reflectarea de pe fâșia de gheață, dar nu a fost reflectată. Era ca și cum raza cosmică ar fi ieșit din gheața în sine. Un lucru foarte ciudat”, a spus profesorul Gorham.

Potrivit cercetătorilor, aceste particule pot călători efectiv în timp, ceea ce arată că există un univers paralel la fel ca noi, în care legile standard ale fizicii operează invers. ”Nu toată lumea a fost confortabilă cu ipoteza”, a recunoscut profesorul care mai susține că fenomenul ”ar putea fi o indicație a unui tip nou de fizică, ceea ce numim dincolo de modelul standard de fizică”.

Sursa: Playtech.ro și Zeenews.india.com