Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIRE REVOLUȚIONARĂ: Care este legătura dintre CREIER şi sistemul imunitar. Oamenii de știință au rămas surprinși
DESCOPERIRE REVOLUȚIONARĂ: Care este legătura dintre CREIER şi sistemul imunitar. Oamenii de știință au rămas surprinși

DESCOPERIRE REVOLUȚIONARĂ: Care este legătura dintre CREIER şi sistemul imunitar. Oamenii de știință au rămas surprinși

Există o legătură directă între creier şi sistemul imunitar, necunoscută până acum și care ar putea fi utilizată cu succes în tratarea unor maladii grave, precum Alzheimer, scleroză în plăci şi autism, susțin cercetătorii americani.

Descoperirea a fost o adevărată surpriză pentru profesorul Kevin Lee, directorul departamentului de ştiinţe neuronale de la Universitatea Virginia din Statele Unite, informează Huffington Post, preluat de Mediafax.


Oamenii se transformă RADICAL. Se va întâmpla peste 15 ANI. Inovaţia care schimbă complet LUMEA"Vor trebui să modifice manualele de anatomie"

"Atunci când colegii mi-au arătat prima dată rezultatele preliminare, am spus o singură propoziţie 'Vor trebui să modifice manualele de anatomie", a declarat profesorul american, într-o conferinţă de presă organizată în această săptămână.

Coordonatorul studiului, Jonathan Kipnis, profesor la Centrul de Imunologie Cerebrală de la Universitatea Virginia, este de aceeaşi părere.

Capilare limfatice în creier

"Atunci când am descoperit capilare limfatice în creier, am fost extrem de surprinşi, pentru că, potrivit manualelor de anatomie, aceste vase nu ar trebui să existe acolo", a declarat profesorul american.

Studiile precedente au afirmat în mod constant faptul că nu există o legătură directă între creier şi sistemul limfatic, însă noua cercetare ştiinţifică, publicată în revista Nature, a alcătuit un model computerizat al sistemului limfatic din organismul uman care include şi creierul.

Eliminarea toxinelor din corp

Deşi nu face parte din sistemul imunitar, acest sistem de capilare transportă limfa, un lichid incolor bogat în celule albe, care contribuie la eliminarea toxinelor din corp. Sistemul limfatic este conectat cu toate celelalte sisteme din organism, iar cercetătorii credeau că el se opreşte la baza craniului.

Oamenii de ştiinţă au remarcat însă ceva neobişnuit atunci când analizau la microscop pelicule pe care erau expuse membrane extrase din creierele unor şoareci. Ei au descoperit astfel o serie de vase limfatice, care nu au mai fost niciodată observate anterior, aflate mai sus de baza craniului.

Surpriza de la baza craniului

Profesorul Jonathan Kipnis spune că aceste vase nu au fost observate în trecut deoarece sunt "bine ascunse" în spatele unui vas de sânge major, într-o regiune cerebrală dificil de analizat de oamenii de ştiinţă.

Deşi observarea lor a fost realizată pe şoareci, experíi consideră că aceste structuri anatomice există şi la oameni. DURE, dar COCHETE. Cum arate femeile GARDIAN din închisorile ruseşti | GALERIE FOTO

Femeile gardian din închisorile ruseşti Femeile gardian din închisorile ruseşti Femeile gardian din închisorile ruseşti Femeile gardian din închisorile ruseşti Femeile gardian din închisorile ruseştiNUNTĂ de ŢĂRĂNOI. Au vrut să fie NATURALI când şi-au pus pirostriile, dar ce a ieşit e de tot râsul | GALERIE FOTO

Nunţi bizare Nunţi bizare Nunţi bizare Nunţi bizare Nunţi bizarePRIMELE fotografii oficiale cu prinţesa Charlotte şi frăţiorul său care o ţine în braţe | GALERIE FOTO

Prinţesa Charlotte şi prinţul GeorgePrinţesa Charlotte şi prinţul GeorgePrinţesa Charlotte şi prinţul GeorgePrinţesa Charlotte şi prinţul GeorgePrinţesa Charlotte şi prinţul George

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: