Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire gigant în Marea Mediterană!
Descoperire gigant în Marea Mediterană!

Descoperire gigant în Marea Mediterană!

Gigantul energetic italian ENI a anunţat duminică descoperirea 'celui mai mare' câmp de gaze offshore în largul Egiptului.

Aceasta ar putea aduce 'stabilitate energetică' în Marea Mediterană şi care reprezintă totodată o veste bună pentru regimul preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi, confruntat cu o situaţie economică şi de securitate dificilă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Aceste rezerve ar putea reprezenta un potenţial de 850 de miliarde metri cubi de gaze pe o suprafaţă de 100 de kilometri pătraţi, asigură compania ENI într-un comunicat, vorbind de un 'câmp de gaze supergigant'.

Ministerul Petrolului din Egipt a confirmat descoperirea, făcută la 1.450 de metri adâncime, menţionând că "operaţiunile de dezvoltare" ar urma să dureze patru ani.

Directorul general al ENI, Claudio Descalzi, 's-a deplasat la Cairo pentru a-l informa pe preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi în legătură cu acest succes important şi pentru a discuta despre descoperire cu premierul Ibrahim Mahlab', potrivit comunicatului companiei.