Evenimentul ZileiSocialDescoperire epocală. Se poate bloca îmbătrânirea creierului!

Descoperire epocală. Se poate bloca îmbătrânirea creierului!

Descoperire epocală. Se poate bloca îmbătrânirea creierului!
Descoperire epocală. Oamenii de știință susțin că oprirea anumitor celule ar putea întârzia apariția tuturor acestor boli. Celulele mieloide se găsesc în creier și joacă un rol cheie în îndepărtarea celulelor moarte. Dar și în combaterea infecțiilor.

Descoperire epocală. Oamenii de știință susțin că oprirea anumitor celule ar putea întârzia apariția tuturor acestor boli. Celulele mieloide se găsesc în creier și joacă un rol cheie în îndepărtarea celulelor moarte. Dar și în combaterea infecțiilor.

Pe măsură ce îmbătrânim, însă, apar disfuncționalități, Ca urmare,  celulele mieloide provoacă inflamații și leziuni unor țesuturi. Oprirea legării unui hormon de aceste celule mieloide  poate, însă, pune capăt acestor disfuncții.

Descoperire epocală

Deși cercetarea este într-un  stadiu incipient, cercetătorii au mari speranțe. Pe baza descoperirii lor,  industria farmaceutică ar putea să dezvolte un medicament care să întârzie îmbătrânirea.


Vești fabuloase pentru Trump! I se mărește familia!


În cadrul studiului, cercetătorii au reușit să blocheze interacțiunea unui hormon numit PGE2 și a unui receptor pe celulele mieloide. Atât  la șoareci, dar și pe celule umane de cultură. În mod uimitor, acest lucru a fost suficient pentru a inversa declinul mental la șoarecii bătrâni.

Savanții de la Stanford Medicine au studiat celulele mieloide la șoareci bătrțni, precum și celulele mieloide de cultură prelevate de la persoane cu vârsta de peste 65 de ani și sub 35 de ani.

Profesoroara de neurologie și științe neurologice, Katrin Andreasson, care este cercetătorul principal al acestui studiu, susține că, „dacă ajustăm sistemul imunitar, putem întineri creierul”.

PGE2 este un hormon care aparține unui grup cunoscut sub numele de prostaglandine are diferite roluri în organism, în funcție de celule de care se leagă. De exemplu, atunci când PGE2 se leagă de un receptor numit EP2 pe celulele mieloide, acesta inițiază  inflamații în interiorul celulelor.


Fabulosul palat al lui Putin. Navalnîi îi dă lovitura Țarului


Cercetătorii au descoperit că celulele de la șoareci și oameni mai în vârstă au un număr mult mai mare de EP2 pe suprafețele lor și, de asemenea, produc mai mult PGE2. Ca urmare, provoacă o creștere a inflamației, provocând daune țesuturilor.

Descoperire epocală! Se poate bloca îmbătrânirea creierului cu un medicament?

Profesorul Andreasson a explicat: „Aceasta este calea care conduce la îmbătrânire. Și poate fi încetinită. Folosind doi compuși, cercetătorii au blocat capacitatea PGE2 de a se lega de EP2 și au reușit să inverseze această inflamație, precum și  declin cognitiv aferent înaintării în vârstă

Potrivit echipei, acest lucru sugerează că resetarea celulelor mieloide din afara creierului ar putea avea un efect uriaș asupra a ceea ce se întâmplă în creierului.

Din păcate, compușii folosiți în test nu sunt aprobați pentru uz uman și, probabil, au efecte secundare toxice, potrivit cercetătorilor.

Cu toate acestea, echipa speră că ar putea oferi o foaie de parcurs pentru producătorii de  medicamente. Pe baza acesteia s-ar putea dezvolta un compus sigur pentru uz uman, scrie Daily Mail.

Istoria secretă. Dej a dezmembrat spionajul sovietic din România


Accesează: