Un grup de arheologi din Turcia sunt de părere că au descoperit rămăşiţele adevăratului Moş Crăciun, adică cel al Sfântului Nicolae, potrivit wowbiz.ro

Dacă Moş Crăciun a intrat în casele oamenilor în perioada ultimului secol, poveştile care se învârt în jurul Sfântului Nicolae, binefăcătorul copiilor, pornesc încă din secolul 4. 

 

La acea dată Sfântul Nicolae era deja unul dintre favoriţii creştinătăţii, iubit pentru generozitatea şi atitudinea sa umilă.

 

La acea dată Sfântul Nicolae era deja unul dintre favoriţii creştinătăţii, iubit pentru generozitatea şi atitudinea sa umilă. 

„Templul descoperit sub biserică este într-o stare foarte bună. Credem că până acum nu a fost deteriorat deloc, însă este greu să pătrundem înăuntru din cauza pietrelor care îl înconjoară. Acestea trebuie analizate rând pe rând şi apoi date la o parte", a declarat Cemil Karabayram, directorul Asociaţiei Monumentelor din Antalya.

 

Acesta a mai spus şi că în timpul studierii vechilor documente au descoperit notiţe care arată că oasele duse în Bari aparţin unui alt preot.

 

„Ochii întregii lumi vor fi aţintiţi în direcţia noastră. Pretindem că Sfântul Nicolae a fost păstrat în acest templu fără să se deterioreze. Suntem în ultima fază şi, dacă rezultatele ne confirmă ipotezele, turismul din Antalya va beneficia de un monument imens", a mai spus Cemil Karabayram. 

 

Te-ar putea interesa și: