Descinderi DNA și DGA în vămile din vestul țării. Şpăgi de 41.000 de euro

Descinderi DNA și DGA în vămile din vestul țării. Şpăgi de  41.000 de euro

O nouă operațiune de amploare, în această dimineață, a DNA Timișoara, împreună cu DGA, în mai multe puncte de trecere a frontierei din vestul țării.

 Procurorii și polițiștii au descins simultan la punctele de trecere a frontierei Nădlac I, Nădlac II și Vărșand, dar și la sediul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Arad pentru a pune în executare mai multe mandate de aducere. Ancheta procurorilor anticorupție a plecat de la o serie de sesizări legate de faptul că polițiști de frontieră au pretins șpăgi pentru a închide ochii la ilegalități comise în zonele de tranzit de la granița de vest.

Cu ajutorul investigatorilor DGA, procurorii au adunat probe care au arătat că mai mulți polițiști de frontieră au primit șpăgi sume cuprinse între 10 euro și 41.000 de euro.

Această sumă a fost pretinsă de către unul dintre suspecți pentru a permite tranzitul unui TIR din Serbia încărcat cu țigări. Tranzacția nu a mai avut loc, pentru că au intervenit procurorii. În acest moment anchetatorii ridică suspecții, aceștia urmând să fie aduși pentru audieri la sediul DNA Timișoara, titrează pressalert.ro

Ne puteți urmări și pe Google News