Evenimentul ZileiInternationalDesant SUA în Orientul Mijlociu! Ce sunt armele de generația a 5-a

Desant SUA în Orientul Mijlociu! Ce sunt armele de generația a 5-a

Desant SUA în Orientul Mijlociu! Ce sunt armele de generația a 5-a
Forțele Aeriene SUA au anunţat, duminică, printr-un comunicat de presă, că o escadrilă echipată cu avioane avansate F-35, avioane de generație a 5-a se îndreaptă spre Orientul Mijlociu.

„Pentru a doua oară în acest an, Airmenii de la 388th și 419th Fighter Wings au desfășurat aici avioane F-35A Lighting IIs în luptă”, se arată în mesajul Forței Aeriene.

O escadrină de luptă A34 a plecat de pe Hill săptămâna trecută spre Baza Aeriană Al Dhafra, Emiratele Arabe Unite, pentru a sprijini misiunea Comandamentului Central al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Orientul Mijlociu

„Sunt extrem de mândru de toate avioanele de vânătoare 388th și 419th. Atât ei, cât și această platformă sunt absolut pregătiți pentru această sarcină, aducând în luptă capacitățile unice de luptă ale F-35A.” a declarat colonelul Steven Behmer.

Grupul de avioane este alcătuit din piloți de la activul 34 de escadrilă de luptă și de rezerva 466 de escadrilă de luptă.

„Mentenanții și operatorii noștri au avut multe oportunități în ultimul an de a opera împreună în medii off-station. De la locații de operare simultane de pe glob la 24 de aeronave, dislocare de 3 luni până la Baza Forțelor Aeriene Mountain Home, Idaho. Suntem gata”, a spus lt. Colonelul Aaron Cavazos, comandantul escadronului 34 de luptători.

„Am devenit apropiați ca echipă și suntem dispuși și capabili să completăm această sarcină de luptă. Pregătirea noastră a avut un scop și vom sprijini comandanții combatanți cu cea mai mare desfășurare de luptă F-35A până în prezent”, a mai spus el, potrivit defence-blog.com 


Accesează: