Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul USR, Stelian Ion: “Tudorel Toader ar fi în stare să dea o amnistie și grațiere dacă Tăriceanu i-ar da undă verde”
Deputatul USR, Stelian Ion: “Tudorel Toader ar fi în stare să dea o amnistie și grațiere dacă Tăriceanu i-ar da undă verde”

Deputatul USR, Stelian Ion: “Tudorel Toader ar fi în stare să dea o amnistie și grațiere dacă Tăriceanu i-ar da undă verde”

Parlamentarul USR, Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, consideră că ministrul Justiției, Tudorel Toader. a mințit intenționat atunci când a informat că cel care a semnat ordonanța de clasare a unui dosar care îl privește pe Klaus iohannis ar fi fost procurorul general Augustin Lazăr. Stelian Ion crede că a fost atât o ambiție personală a ministrului cât și o sarcină politică pe care trebuia să o ducă la îndeplinire.

Pentru deputatul USR, Stelian Ion, confundarea “Lazărilor”, de către ministrul Justiției, Tudorel Toader nu este o întâmplare ci o minciună făcută cu bună știință.“Este șocant. Pentru că un elev de clasa  a II a, dacă e prins cu minciuna, e sancționat, dar cred că se duce singur la colțul de rușine, în fundul clasei. Dar vorbind de un profesor universitar ar trebui să fie emblematic pentru elita acestei țări”, a declarat, pentru EVZ, parlamentarul constănțean. El se întreabă dacă “nu cumva este vorba de incompetență crasă și de grabă, în sensul în care a găsit vreun document pe undeva și i-a surâs atât de mult ideea să fi fost adevărat ceea ce i s-a părut atunci, sau dacă nu este o intenție ticăloasă de a induce în eroare și de a aduce în discuția publică subiectul Klaus Iohannis. Că despre asta e vorba.”

 

În opinia deputatului Stelian Ion, ministrul Justiției ar fi trebuit să-și dea demisia inclusiv din fruntea Universității “Al I Cuza” din Iași, al cărui prestigiu scade din cauza compromiterii lui Tudorel Toader pentru că a mințit public. “Deci nu este o întâmplare, este o minciună, este o degradare a calității unora dintre semenii noștri care, iată, pot fi și profesori universitari. Până la urmă, caracterul nu ține neapărat de pregătirea profesională, pot să ai patru clase dar să fii un om de mare caracter. Eu, dacă aș fi, acum, elev în clasa a XII-a și mi-aș alege facultatea unde să învăț Drept cred că m-aș gândi de două ori dacă să mă îndrept spre Iași sau nu. Doar pentru motivul acesta”, a comentat parlamentarul USR.

Revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, ar fi atât ambiția personală a lui Tudorel Toader cât și o sarcină politică. “Pentru că a avut niște confruntări cu domnul Augustin Lazăr, care l-au înrăit.” Iar ca și impunere politică “nu am nicio îndoială că este o temă pe care o folosește mai ales Tăriceanu pentru a negocia și a obține cât mai multe de la Dragnea.” În acest fel, Călin Popescu Tăriceanu, “un negociator și un politician versat” ar urmări să își maximizeze propriile șanse. “Eu cred că, dacă îi dă undă verde domnul Tăriceanu, Tudorel Toader ar fi în stare să dea o amnistie și grațiere. Oricum, domnul Tăriceanu are de câștigat și dacă nu dă amnistia pentru că, dacă nu o dă, sunt șanse foarte mari să scape de un concurent, precum Liviu Dragnea, la următoarele alegeri”, a încheiat Stelian Ion.