Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc: Guvernul mereu își asumă munca parlamentarilor
Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc: Guvernul mereu își asumă munca parlamentarilor

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc: Guvernul mereu își asumă munca parlamentarilor

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un act normativ prin care se creează cadrul legal pentru vânzarea cu plata în rate lunare a locuinţelor construite prin programul 'Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii'. Proiectul de lege a fost depus în iulie 2013 de către deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, dar inițial, acesta a fost avizat negativ de către Guvern.

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a depus în luna iulie 2013 un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, prin care propunea ca tinerii să poată cumpăra și în rate locuințele ANL.

” Tinerii vor putea cumpăra și în rate locuințele ANL. Am propus asta de acum un an, mă bucur mult că a devenit realitate. Din respect pentru Parlament, aș dori ca pe viitor astfel de legi importante să fie dezbătute și adoptate de puterea legislativă”, a spus Cozmanciuc, adăugând că Guvernul mereu își asumă munca parlamentarilor.

” Am depus proiectul pentru că știu bine situația acestor locuințe, știu că tinerii care beneficiază de ele nu au cum să le cumpere cu banii jos. Sunt chiriași, de unde să aibă banii? Împreună cu colegii liberali, am vrut să-i ajutăm. Mă bucur foarte mult că măsura a fost adoptată, dar regret modul în care Guvernul înțelege să facă politici publice. Mereu, dar mereu, la momentul oportun, își asumă munca parlamentarilor”, a mai spus acesta.

Deputatul liberal explică motivele care au fost invocate de experții Guvernului Ponta atunci când au refuzat să susțină proiectul. Cozmanciuc:” Inițial, Guvernul a trimis un punct de vedere negativ, subliniind că finanțarea se asigură inclusiv din credite externe, iar modificările solicitate contravin clauzelor impuse de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Au făcut referire și la regimul creditării, argumentând că nu există baza legală necesară. Iată că acum se poate. Tot Guvernul mi-a transmis că vânzarea integrală și rapidă este absolut necesară deoarece numai așa pot fi strânși bani suficienți pentru a finanța programul de locuințe ANL. Iată că, de fapt, atunci când Guvernul vrea, a preluat inițiativa și a decis că este necesară, fezabilă și rentabilă.”

Cozmanciuc a subliniat că după avizul negativ al Guvernului, proiectul a fost respins în Senat. La Camera Deputaților, proiectul primește un raport favorabil din partea Comisiei de Administrație publică, în luna februarie 2014.

” Înscris în februarie pe ordinea de zi a plenului, în luna mai este retrimis la comisie pentru reexaminare, unde zace de atunci. Ieri, Guvernul a decis din nou că proiectele parlamentarilor sunt mai bune decât politicile sale. Dar, normal, a emis o ordonanță. Presupun că se grăbea, din moment ce vin alegerile”, a mai spus deputatul PNL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News