Deputatul PNL BOGDAN HUȚUCĂ-“BIROCRAȚIA ALUNGĂ INVESTITORII din CONSTANȚA”

Deputatul PNL BOGDAN HUȚUCĂ-“BIROCRAȚIA ALUNGĂ INVESTITORII din CONSTANȚA”

Președintele organizației județene a PNL Constanța, Bogdan Huțucă, susține că orașul a stagnat din punct de vedere economic, mare parte dintre investitori preferând să se mute în localitățile apropiate, din cauza birocrației uriașe și a politicii antimediu de afaceri, antiinvestitori a primăriei.

Vorbind despre bugetul pe 2018 al primăriei Constanța, de 858 milioane de lei, mai mic cu aproape 400 milioane de lei decât în 2017, liderul local al PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a făcut referire la faptul că “pe de o parte, PSD-ul central a tras-o Constanței de nu se vede, pe partea de venituri, iar, pe de altă parte, această primărie nu este capabilă să rezolve problema de investiții pentru constănțeni”.

În plus, deputatul liberal ar fi aflat de la ministerul Dezvoltării despre “un întreg pomelnic de proiecte prin fonduri europene, cu corecții, în condițiile în care primăria Constanța a spus că nu sunt probleme, municipalitatea fiind acum nevoită să plătească 25% din banii constănțenilor pentru aceste corecții pentru că tu, primărie, nu ți-ai rezolvat problema la timp”.

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă, acuză administrația locală de management defectuos care ar duce la alungarea investitorilor:“Adică dacă tu, din punct de vedere managerial, nu ești capabil să accesezi fonduri europene și nu ești capabil să duci banii primăriei în zona de investiții și ți-o mai trage și PSD-ul central și îți ia veniturile, lasă măcar investitorii privați să aducă banii în acest oraș”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așa că, din punct de vedere economic, orașul Constanța stagnează, potrivit lui Huțucă.“Mare parte dintre investitori s-au mutat la Ovidiu și în zonele limitrofe Constanței datorită modului cum sunt serviți. Datorită faptului că primesc avizele repede, că primesc certificate de urbanism repede, datorită faptului că birocrația este mult diminuată în acele localități. Constanța are un balast birocratic incredibil, antimediu de afaceri, antiinvestitori”, a concluzionat, într-o conferință de presă, deputatul Bogdan Huțucă.