Exclusiv EVZ. Amendamentele deputatului „Mitralieră” la LEGILE JUSTIȚIEI
Editura Evenimentul si Capital

Exclusiv EVZ. Amendamentele deputatului „Mitralieră” la LEGILE JUSTIȚIEI

Autor: | | 1 Comentarii | 589 Vizualizari

Parlamentarul PSD Cătălin Rădulescu, care spunea la începutul anului că este gata să folosească mitraliera AKM pe bucureștenii care au protestat în Piața Victoriei împotriva OUG 13, a depus mai multe amendamente la Legile Justiției care vor fi dezbătute, azi de la ora 10.00, în Comisia specială parlamentară condusă de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache. Printre propunerile social-democratului se numără necesitatea unei vechimi de 16 ani, nu de 8 ani, cum este în prezent, a inspectorilor care sunt numiți în cadrul Inspecției Judiciare. Un alt amendament al deputatului „Mitralieră” prevede posibilitatea pentru o persoană de a obține despăgubiri în instanță de la procurorul sau judecătorul care „și-au exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență”.

La Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, în forma înregistrată la Camera Deputaților de către PSD, Cătălin Rădulescu propune:

La art. 96 alineatul (6) se modifică și se completează, având următorul cuprins: ”(6) Pentru repararea prejudiciului, persoana vătămată se poate îndrepta cu acțiune fie împotriva judecătorului sau procurorului care și-au exercitat funcția cu rea-credință sau gravă neglijență fie împotriva statului, reprezentat prin Ministerul Finanțelor Publice.”

Forma art. 96 din inițiativa legislativă depusă de PSD în Parlament la această lege prevede că prejudiciul în acest caz este acoperit de către stat, dar ulterior „statul se îndreaptă cu o acțiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credință sau gravă neglijență, a săvârșit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii”.

Exclusiv – Legile Justiției: Liderul senatorilor PSD a propus apariția unei noi structuri anticorupție. Principalele amendamente în Parlament

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, propune la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 317/2004 privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, în forma înregistrată de social-democrați la Camera Deputaților, următorul amendament:

Articolul 70 alin. (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: ”(1) Inspectorii din cadrul Inspecţiei Judiciare sunt numiţi în funcţie de către inspectorul-şef, în urma unui concurs, pentru un mandat de 9 ani, dintre judecătorii şi procurorii care au o vechime de cel puţin 16 ani în magistratură, care au cel puţin grad de curte de apel sau parchet de pe lângă curte de apel şi au avut calificativul «foarte bine» la ultima evaluare.”

În forma actuală a acestei legi prevederile art. 70, alineatul 1, sunt următoarele: „Inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare sunt numiți în funcție de către inspectorul-șef, în urma unui concurs, pentru un mandat de 6 ani, dintre judecătorii și procurorii care au o vechime de cel puțin 8 ani în magistratură, care au cel puțin grad de tribunal sau parchet de pe lângă tribunal și au avut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare.”

Florin Iordache vs. Tudorel Toader: PSD a schimbat în Parlament varianta guvernamentală a Legilor Justiției - DOCUMENTE INTEGRALE

La inițiativa legislativă a PSD care vizează modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, Rădulescu propune:

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate