Evenimentul Zilei > Justitie > Deputatul Adrian GURZĂU, pus sub CONTROL JUDICIAR. Magistrații au RESPINS cererea DNA de ARESTARE preventivă a acestuia
Deputatul Adrian GURZĂU, pus sub CONTROL JUDICIAR. Magistrații au RESPINS cererea DNA de ARESTARE preventivă a acestuia

Deputatul Adrian GURZĂU, pus sub CONTROL JUDICIAR. Magistrații au RESPINS cererea DNA de ARESTARE preventivă a acestuia

Plenul Camerei Deputaților a ridicat imunitatea parlamentară a deputatului Adrian Gurzău, în vederea arestării sale preventie, în urmă cu trei zile

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-au pronunțat pe solicitarea procurorilor DNA cu privire la arestarea preventivă, însă au hotărât să îi impună parlamentarului măsura controlului judiciar.

Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influență într-un dosar ce privește favorizarea companiei de asigurări Capatica.

în perioada 8 aprilie – 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, în calitate de membru şi, începând din 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzău, deputat şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între acea firmă, în calitate de prestator şi Carpatica Asig, în calitate de beneficiar, se arată în referatu procurorilor DNA.

Din data de 8 aprilie 2015, până în 14 martie 2016, deputatul Gurzău a susţinut că îşi exercită influenţa pe care o avea asupra unor membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în schimbul promisiunilor mai sus menționate și al încheierii contractului.

Aceasta ar fi presupus influenţarea votului din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA şi pentru ca aceasta să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate în activitatea sa anterioară.