Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitala, „îngropată” de deșeuri. S-au descoperit sute de depozite ilegale. Amenzi record
Capitala, „îngropată” de deșeuri. S-au descoperit sute de depozite ilegale. Amenzi record

Capitala, „îngropată” de deșeuri. S-au descoperit sute de depozite ilegale. Amenzi record

Sute de depozite ilegale de deșeuri au fost descoperite în apropiere de București, anunță ministrul Mediului, Barna Tánczos.

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, anunță că sute de depozite ilegale de deșeuri au fost descoperite în apropiere de București. Miercuri, ministrul Mediului a făcut o vizită în zona Șoselei Fundeni, loc care în care se află zeci de depozite ilegale de deșeuri.

„Suntem la aproape o lună de când am demarat controale mixte cu Garda Națională de Mediu, Poliția Română și Jandarmeria pentru a-i depista pe cei care depozitează ilegal deșeuri în Capitală. Ne aflăm într-o locație cu imagini șocante. Sunt un adept al măsurilor ferme, cred uneori și în măsurile radicale. Ceea ce am făcut de la începutul lunii februarie împreună cu Primăriile de Sector și Primăria Generală vine tocmai din acest crez: dacă acționăm ferm și suntem hotătâți, putem să schimbăm imaginea Bucureștiului și a întregii țări. Este inadmisibil ca într-o capitală europeană să avem asemenea imagini dezolante”, a spus ministrul.

Sute de depozite ilegale de deșeuri au fost descoperite în București

„Acest rezultat arată ca dacă se fac acțiuni ferme, vor veni și rezultatele. La aceste locații, am găsit zeci de mii de tone de deșeuri depozitate ilegal, aproape 100 000 mp acoperiți total sau parțial de asemenea deșeuri. Au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei și s-a dispus în fiecare caz ecologizarea suprafețelor. Vom face sesizări penale împotriva proprietarilor de terenuri care nu respectă măsurile de ecologizare dispuse de Garda Națională de Mediu. Suma totală a amenzilor depășește 300 000 lei”, a mai declarat Barna Tánczos.

Mininistrul Mediului a mai spus că cele mai mari depozite ilegale de deșeuri au fost identficate în următoarele zone: în zona Drumul Carierei 28-32 (sectorul 1), pe șoseaua Fundeni (sectorul 2), în zona CET Progresu (sectorul 4), Intrarea Cooperativei (sectorul 5), în spatele CET Vest (sectorul 6).

CITEȘTE ȘI CCIR salută decizia CCR privind sesizarea de neconstituționalitate a proiectului de lege pentru modificarea legii camerelor de comerț

CITEȘTE ȘI Exclusiv. Cazul Onești. Prin tăieturile din piept, tânărului de 36 de ani i se vedea inima

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: