Evenimentul ZileiActualitate9 poliţişti din Bucureşti sunt acuzaţi de răpire şi tortură. Victimă dusă pe câmp

9 poliţişti din Bucureşti sunt acuzaţi de răpire şi tortură. Victimă dusă pe câmp

9 poliţişti din Bucureşti sunt acuzaţi de răpire şi tortură. Victimă dusă pe câmp
Jurnaliştii de la Antena 3 au anunţat miercuri că 9 poliţişti din Bucureşti sunt audiaţi în urma unor acuzaţii de răpire şi tortură formulate de doi bărbaţi.

Update: Antena 3 anunţă că 9 agenţi de Poliţie au ajuns miercuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi este posibil să fie reţinuţi. Ofiţerii de la DGA au deschis dosarul.

Una dintre victime a fost dusă pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturată de 9 agenţi. Miercuri dimineaţa au fost percheziţii, iar câţiva dintre ei au fost ridicaţi chiar de la locul de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

L-au bătut şi la final un poliţist a urinat pe el

Ştirea a fost anunţată prima dată de Antena 3 la 31 august 2020. În acea seară, aproape de miezul nopţii, doi prieteni în vârstă de 39 şi 51 de ani, Mihai şi Teodor, au văzut mai mulţi poliţişti care vorbeau cu un cetăţean în zona staţiei de metrou Eroii Revoluţiei. Li s-a părut că respectivul era bruscat şi au intervenit.

Ei nu aveau mască de protecţie şi poliţiştii le-au atras atenţia. De aici a pornit o ceartă între părţile implicate. La un moment dat, Mihai a fost băgat într-o maşină, iar Teodor în alta.

Teodor a fost lăsat pe o stradă din Ferentari, iar Mihai a fost dus pe un câmp din apropierea comunei Jilava. Acolo a fost bătut cu bastonul la tălpile goale. În dialogul cu jurnaliştii de la Antena 3, el a povestit anul trecut că poliţiştii i-ar fi luat telefonul şi l-ar fi aruncat pe calea ferată.

Mai mult, se pare că un agent ar fi urinat pe el la finalul torturii. După ce a fost abandonat de poliţişti, el ar fi plecat şchiopătând spre oraş. A luat legătura cu prietenul său şi a doua zi a sunat la Poliţie. Au venit poliţiştii de la Secţia 16, la care lucrau chiar unii dintre agresori.

9 poliţişti din Bucureşti sunt acuzaţi de răpire şi tortură

Ştirea iniţială: Cei 9 poliţişti sunt audiaţi la Secţia 16. Conform sursei citate, incidentul a fost înregistrat în august 2020, în zona staţiei de metrou Eroii Revoluţiei.

Doi bărbaţi au intervenit în dialogul pe care poliţiştii îl aveau cu un cetăţean. A urmat un conflict verbal.

La un moment dat, conflictul a escaladat şi poliţiştii i-au luat pe cei doi şi i-au băgat în maşini. Pentru unul dintre ei a urmat o călătorie pe un câmp din afara Bucureştiului, unde a fost torturat.

Antena 3 a anunţat că s-au făcut percheziţii acasă la poliţişti. Rămâne de văzut care va fi reacţia oferită de Poliţia Română despre acuzaţiile de răpire şi tortură.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla informaţii suplimentare despre acest subiect.

Antena 3 a anunţat cu puţine momente în urmă că va încerca să obţină reacţiile victimelor.

fotografie simbol


Accesează: