Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal uriaș în Suceava. Polițiști sechestrați și agresați de peste 20 de romi
Scandal uriaș în Suceava. Polițiști sechestrați și agresați de peste 20 de romi

Scandal uriaș în Suceava. Polițiști sechestrați și agresați de peste 20 de romi

Un scandal de proporții s-a petrecut în octombrie 2020, într-o comunitate de romi din județul Suceava. Un grup de polițiști au fost agresați violent și sechestrați de romi. Dosarul reprezintă unul dintre cele mai delicate cazuri de ultraj din ultimii ani.

Scandal uriaș în Suceava! Unul dintre cele mai delicate cazuri de ultraj din ultimii ani din județul Suceava, mediatizat foarte sumar, s-a finalizat cu trimiterea în judecată a 3 inculpați, arată Monitorul de Suceava. La finele lunii octombrie 2020, un bărbat și două femei au agresat oamenii legii, în comunitatea de romi de la Mitoc.

Dosarul a fost între timp trimis în instanță, iar cei 3 agresori au fost arestați preventiv. Asupra oamenilor legii s-a aruncat cu o ploaie de obiecte, au fost loviți și trași de uniforme. S-a ajuns chiar să fie blocați pe terasa unui bar, de peste 20 de romi care au ținut poarta de acces.

Scandal uriaș în Suceava! Un control inopinat la barul ”La Morcov” și refuz de legitimare

Pe 31 octombrie 2020, două patrule de la Secția Rurală de Poliție Adâncata urmau să verifice dacă agenții economici respectă legislația Covid-19. Au ajuns la magazinul bar ”La Morcov”, în proximitatea cartierului de romi de la Mitoc, în comuna Mitocu Dragomirnei.

Cei 4 polițiști au vrut să-l legitimeze pe localnicul Vasile Răscol.  Acesta a reacționat foarte agresiv, înjurându-i și amenințându-i cu bătaia pe oamenii legii. Numeroși vecini și rude ale lui Răscol s-au adunat imediat la fața locului. Polițiștii au încercat să-l încătușeze, însă acesta a fugit pe terasa barului. Totuși au reușit să-l pună la pământ și să-l încătușeze în final.

Peste 20 de inși au închis poarta terasei și i-au sechestrat pe polițiști timp de 10 minute

Încătușarea localnicului a provocat furia totală a numeroșilor romi adunați acolo. Polițiștii au vrut să îl ducă spre mașină, însă grupul de peste 20 de romi a închis poarta de acces pe terasă. Polițiștii nu au avut cum ieși, a arătat ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Poarta a fost ținută de afară, în jur de 10 minute. Practic a fost o sechestrare a polițiștilor.

Sînziana Cuțitariu (22 ani) și Nicoleta Răscol (44 ani), soția lui Vasile Răscol, au dat un ”atac” dur pe terasă. Tânăra de 22 de ani a pus mâna pe o ladă pentru pâine, goală, pe care a aruncat-o în unul din polițiști. I-a provocat leziuni la un picior. A pus apoi mâna pe pietre și a aruncat spre polițiști.

Bătaie ca în filmele de comedie: lăzi de pâine aruncate și polițiști cu pantaloni rupți

În învălmășeala creată, încătușatul l-a prins de penis pe unul dintre polițiști și i-a rupt pantalonii uniformei. Polițiștii au reușit la un moment dat să forțeze ieșirea. Ieșiți pe drumul public, după somații, au tras focuri de armă în plan vertical, împrăștiind mulțimea. Ei l-au urcat pe Vasile Răscol în mașină și au demarat. Romii au aruncat apoi cu mai multe obiecte contondente în autospecială și au lovit cu pumnii în parbriz.

Polițiștii au avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale

Ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a stabilit că trebuie trimiși în judecată 3 inculpați: Vasile Răscol și cele două femei agresoare. Au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv. Doi dintre ei se află și în prezent după gratii, la 4 luni de la comiterea faptei.

În urma actelor de violenţă, un lucrător al poliţiei a suferit leziuni care au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale. Un alt lucrător de poliţie a suferit leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE