Avioanele Raptor au zburat deasupra bazei militare din Osan, în provincia Gyeonggi, la granița Coreei de Nord, în această dimineață.

Acțiunea vine în contextul în care SUA și Coreea de Sud discută despre o posibilă desfășurare a unui sistem de apărare antirachetă în Sud. Lansările nord-coreenilor au astra critici din partea comunității internaționale și cereri de impunere a unor sancțiuni din partea ONU.

Relațiile cu Sudul s-au deteriorat, Seulul suspendând operațiunile din parcul industrial comun Kaesong.

Avioanele Raptor, unele dintre cele mai moderne aparate de luptă, au zburat deasupra Coreei de Sud de la baza lor aeriană din Okinawa, în Japonia.  Potrivit agențșiei sud-coreene Yonhap, este extrem de rar ca aptru astfel de avioane americane să fie desfășurate deodată. surse militare au declarat că „aceste aparate vor rămâne în Coreea de Sud, pentru o vreme”.

SUA au 28.000 de militari în Coreea de Sud. În ianuarie, SUA au desfășurat un bombardier  B-52 deasupra Coreei de Sud, după ce Nordul a testat ceea ce spune că a fost o bombă cu hidrogen.

Apoi, Phenianul a lansat o rachetă, la începutul acestei luni, spunând că era vorba despre un satelit, dar alte state cred că a fost un test pentru o rachetă cu rază lungă de acțiune.