Evenimentul Zilei > Actualitate > Demisii în bloc la „Spitalul Morţii” din Ploieşti. „Neconformitățile precizate de ministrul Sănătății sunt reale”
Demisii în bloc la „Spitalul Morţii” din Ploieşti. „Neconformitățile precizate de ministrul Sănătății sunt reale”

Demisii în bloc la „Spitalul Morţii” din Ploieşti. „Neconformitățile precizate de ministrul Sănătății sunt reale”

Vizita inopinată a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a fost picătura care a umplut paharul. Mizerie peste tot, chiar şi în aripile renovate de curând, purtare necuviincioasă a cadrelor medicale, vorbe urate adresate bolnavilor au determinat ca ministrul Sănătăţii să i-a o decizie radicală în„Spitalul Morţii”, cum mai este cunoscut de foarte mulţi ploieşteni.

Pentru a nu fi daţi afară, trei directori au fost nevoiţi să-şi prezinte demisiile președintelui Consiliului Județean Prahova, potrivit observatorph.ro

„Am înaintat domnului președinte al Consiliului Județean solicitarea de încetare de contractului de muncă. De ce am făcut-o? Ca să rezolvăm situația în care este pus spitalul. Mai multe nu mai spun”, a afirmat Marius Niculescu, managerul spitalului

De asemenea, într-un comunicat emis vineri de către Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitatea medicală își prezintă scuzele Sorinei Pintea „cu privire la titlurile neadevărate și distorsionate prezentate în spațiul public”.

„Opinia mea personală este că neconformitățile precizate de doamna ministru sunt reale și corecte având în vedere standardele de calitate pe care spitalul public trebuie să le îndeplinească la furnizarea servicilor medicale”, scrie în comunicat Marius Niculescu.

 

Atât directorul de îngrijri medicale, cât și cel medical și-au dat demisiile, acestea fiind aprobate.

Potrivit comunicatului, directorul financiar contabil a cerut concediu de odihnă, solicitarea fiind refuzată.