Anunțul a fost făcut de către senatorul UDMR Tanczos Barna, care e de părere că, în perspectiva anului 2021, când municipiile reședință de județ vor avea acces direct la fonduri europene, alianțele de acest tip sunt un răspuns potrivit.

„Sunt foarte multe variabile. Nu am văzut încă proiectul de buget, nu știm pe ce perioadă – sau la ce perioadă se referă premierul și domnul Dragnea când vorbesc de 10 miliarde de euro. Și PNDL-ul este un  program multianual.

Sunt foarte multe criterii de angajament, nu sunt cash, care se cheltuie anul ăsta. Sunt pe mulți ani, se fac contractele de finanțare cu ministerele de resort și, pe parcurs, cum se fac achizițiile publice, vin deconturile și plătesc facturile. Nu știu în ce măsură sunt incluse în program și fonduri europene – sunt țări care au un alt program de management și… Sunt trei propoziții în momentul de față, e clar că se pregătește un nou program pentru finanțarea investițiilor în zona rurală și orașele mici, în principiu, pentru că municipiile vor avea acces direct la Bruxelles.

Doamna Crețu a anunțat deja că după 2021 municipiile reședință de județ vor avea acces direct la fondurile europene la Bruxelles. Vine ca un răspuns la această posibilitate, în viitor, alianța… nu știu care, și vestului, și estului, și Ținutului Secuiesc, de ce nu? O să facem multe alianțe!”, a spus senatorul UDMR Tanczos Barna la Digi 24.