Evenimentul Zilei > Social > Delta Dunării și alte informații utile pentru un sejur reușit!
Delta Dunării și alte informații utile pentru un sejur reușit!

Delta Dunării și alte informații utile pentru un sejur reușit!

Se spune că orice om, măcar o dată în viață, ar trebui să poposească în Delta Dunării, un adevărat colț de rai pe pământ, unde parcă timpul și spațiul stau în loc, iar cuvintele sunt prea sărace pentru a-i descrie cu adevărat frumusețea sălbatică.

Destinația perfectă

Mulți dintre cei care au ajuns, inclusiv de peste hotare, spun că locurile de aici pur și simplu nu au comparație, că este destinația perfectă pentru a te elibera de toate grijile după un an greu. Dacă și tu iubești natura în
splendoarea ei sălbatică, atunci acest loc va fi perfect și pentru tine.

Dar nu numai pentru iubitorii de natură Delta Dunării se dovedește a fi ospitalieră, ci și pentru amatorii de pescuit, călătoriile pe apă sau observarea îndeaproape a păsărilor.

Accesul spre Delta Dunării

Pentru a pătrunde în lumea aparte a Deltei Dunării, trebuie mai întâi să ajungi la Tulcea, un oraș parcă prea nedreptățit de cei responsabili. Apoi, ca să ajungi unde ți-ai propus, poți alegea calea rutieră, sau cea care
promite cele mai interesante experiențe, calea navigabilă. Ai la dispoziție șalupa rapidă, catamaranul sau pasagerul, iar senzația care te încearcă în acele clipe nu poate fi comparată cu nimic.

Cazare Delta Dunării

Însă, oricât ar fi de mirifice și sălbatice aceste locuri, tot ai nevoie și un loc unde să te cazezi, fie că ai venit singur, cu familia sau cu grupul de prieteni. Nu-ți face griji, în niciun caz nu vei dormi sub cerul liber, decât dacă îți dorești tu acest lucru.

În rest, la capitolul cazare Delta Dunarii lucrurile stau chiar bine, și ai la dispoziție numeroase campinguri, pensiuni, hoteluri sau hoteluri plutitoare, vile, ba chiar și unele locuințe ale celor care trăiesc pe aceste meleaguri.

Dar, să detaliem un pic. Dacă ai ajuns până aici folosind mașina personală, alege din timp una dintre unitățile de cazare aflate pe rutele căii rutiere. Tulcea, Mahmudia sau Murighiol sunt variante perfecte pentru tine, și unde vei avea parte de experiențe frumoase, pentru că oamenii locului sunt primitori și știu cum să-și facă oaspeții să se simtă speciali.

Ai vrut ca vacanța ta în acest spațiu binecuvântat de Divinitate să fie una de neuitat și ai optat pentru o experiență aparte, oferită de ”inima” locului. Mai exact, ai ales pentru cazare o pensiune sau un hotel din localitățile Sulina, Crișan sau Sf. Gheorghe.

Adică exact acele localități aflate în mijlocul Deltei. Aici lucrurile se complică un pic, pentru că singura cale de acces la ele este cu barca. Mașina trebuie lăsată la debarcader, iar tu să te bucuri cu adevărat despre ce înseamnă cazare
Delta Dunării autentică. După cum probabil știai, noaptea circulația pe canale este interzisă, așa că trebuie să ai grijă să ajungi la timp, ”pe lumină”, la unitatea aleasă pentru a-ți petrece sejurul în Deltă.

Excursii cu barca

Atunci când ajungem într-un loc nou, majoritatea dintre noi adorăm să îl vizităm pe îndelete. Poate te gândești că în Deltă acest lucru e imposibil, dar noi îți garantăm că vei avea parte de tot ceea ce îți dorești, și chiar mai mult decât atât. O plimbare cu barca pe canale este o experiență pe care nu o vei uita toată viața. Ca să nu mai amintim că poți lua contact direct cu viața oamenilor locului, dacă ajungi în satul pescăresc de la Mila 23, vezi pădurea Letea – locul unde caii zburdă liber, casa unde s-a născut marele campion Ivan Patzaichin, nu rata nici Sulina – unde Dunărea se varsă în mare sau vizitează cimitirul orașului pentru a găsi piatra funerară a singurului pirat cunoscut în România, complexul lagunar Sacalin și multe altele, pe care le descoperi doar aici.

Raiul pescarilor

Adori peștele, dar și mai mult îți place să îl prinzi? Atunci este obligatoriu să-ți găsești din timp cazare Delta Dunării și pregătește-ți instrumentele necesare. Nu uita să afli ce taxe sau permise speciale îți trebuie pentru a putea pescui în legalitate, vezi care sunt zonele, perioadele, dar și regulile pe care trebuie să le respecți.

Dacă nu ești mare amator de ”băț în baltă”, dar vrei să faci o cură de pește, atunci poți sta liniștit/ă. Niciodată nu vei mânca pește mai proaspăt și preparat în atâtea feluri delicioase ca aici, încât nu vei simți niciun moment pofta de o ceafă de porc, la grătar.

Pune-ți în bagaje tot ce crezi că ai nevoie

Există și unele mici neplăceri. Astfel, în zonă nu prea se găsesc spații comerciale, pentru a achiziționa anumite produse speciale. De aceea, ai grijă că ți-ai pus în bagaje tot ce consideri că ai nevoie și, mai ales, nu uita de o loțiune contra insectelor – pentru că este o zonă preponderent acvatică și chiar ai nevoie, dar și de o loțiune împotriva arsurilor solare.

Uită de pantofii cu toc, pentru că aici chiar nu se potrivesc!

Mă întorc la tine, iar și iar… Deltă

Se spune că toți cei care au ajuns în aceste locuri aparte nu mai pot renunța la Deltă. Aceasta îi însoțește permanent și îi face să revină an de an aici. Indiferent dacă această afirmație este sau nu una reală, cert este că o vacanță petrecută în Delta Dunării este o experiență care nu este atât de ușor de trecut cu vederea. Cel puțin măcar o dată în viață vizitați aceste locuri speciale, aflate chiar în țara noastră, și nu veți mai dori să plecați niciodată!