Evenimentul Zilei > Actualitate > Déjà Vu? Horia Tecău și Florin Mergea ar putea fi adversari și la Australian Open
Déjà Vu? Horia Tecău și Florin Mergea ar putea fi adversari și la Australian Open

Déjà Vu? Horia Tecău și Florin Mergea ar putea fi adversari și la Australian Open

Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat, astăzi, alături de partenerii lor, Jean-Julien Roger și, respectiv, Dominic Inglot, în „optimile” probei de dublu de la Melbourne. O victorie din partea celor două perechi i-ar aduce față-n față pe cei doi români în Grand Slam-ul de la Antipozi.

Tecău și olandezul Roger (capi de serie nr. 11) au dispus în turul secund de cuplul batav Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop, scor 6-3, 6-4. În „optimi”, perechea Tecău și Roger vor juca împotriva australienilor Marc Polmans/Andrew Whittington, câștigători în fața favoriților numărul 8, Daniel Nestor (Canada)/Edouard Roger-Vasselin (Franța), cu 0-6, 6-3, 6-4. 

De partea cealaltă, Mergea și britanicul Inglot (capi de serie nr. 16) s-au impus, tot în turul secund, în fața perechii franceze Julien Benneteau/Jeremy Chardy, cu 3-6, 7-6 (5), 7-6 (2). Mai departe, cuplul româno-britanic s-ar putea întâlni cu francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (principalii favoriți) sau cu polonezii Jerzy Janowicz/Marcin Matkowski.

Dacă vor câștiga meciurile lor din „optimi”, Horia Tecău și Florin Mergea vor fi din nou advesari, pentru a 11-a oară într-un Grand Slam sau într-un turneu ATP. Zece dintre aceste întâlniri au fost câștigate de Horia, indiferent de partenerul pe care l-a avut în acele partide.