Royal Canadian Mounted Police (RCMP) a avertizat locuitorii din comunitatea rurală din Portapique să „stea în casă și să blocheze ușile” după ce Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, a deschis focul la întâmplare.

Autorul atacului, Wortman, care este considerat armat și periculos, ar fi împușcat mai multe persoane înainte de a fugi de la locul faptei.

„Wortman ar putea conduce ceea ce pare a fi un vehicul de poliție și ar putea purta o uniformă de ofițer”, a anunțat RCMP duminică.

„Mașina suspectului are inscripționat numărul 28B11. Dacă vedeți 28B11 sunați imediat la 911. În prezent se află în zonă într-un vehicul care seamănă cu ceea ce pare a fi un vehicul RCMP și poartă ceea ce pare a fi o uniformă RCMP”, au adăugat ei. „Vă rugăm să rămâneți în interior și să evitați zona”.

Se pare că au fost victime multiple, dar nu este clar cât de multe persoane au fost împușcate mortal în acest moment.

Ucigașul se afla în jurul zonei de campare Hidden Hilltop din Glenholme, iar Poliția a cerut oamenilor să evite Autostrada 4.

„Evitați Portapique Beach Road, Bay Shore Road, Five Houses Road și zona înconjurătoare în acest moment”, a cerut departamentul de poliție, notează The Sun.

„Rămâi înăuntru, cu ușile încuiate. Urmați instrucțiunile autorităților locale”, spun polițiștii.