Evenimentul Zilei > Actualitate > Declaraţii contradictorii în cazul bebeluşului mort la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi
Declaraţii contradictorii în cazul bebeluşului mort la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi

Declaraţii contradictorii în cazul bebeluşului mort la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi

Reprezentanţii maternităţii "Elena Doamna" din Iaşi, unde un copil s-a născut mort, în urma unei operaţii de cezariană, resping acuzaţiile aduse de părinţi.

De trei zile, de când fetiţa familiei Ciobanu s-a născut moartă conducerea maternităţii a tăcut. Abia vineri a venit cu câteva explicaţii. Şefii spitalului au respins acuzaţia adusă de tânăr, care spune că toată noaptea în maternitate soţia lui nu a fost îngrijită de niciun medic, informează Ştirile TVR.

Tatăl a declarat că, toată noaptea, în spital nu era niciun medic de gardă, care să o vadă pe soţia sa. A fost contrazis de către conducerea maternităţii, care susţine că are şi probe video. Totul s-a întâmplat în noaptea de luni spre marţi.

Mai mult, spune bărbatul, doctoriţa de gardă a ajuns abia în jurul orei 06:00 la spital cu un taxi. Este, însă, contrazis de conducerea spitalului care invocă înregistrările camerelor de supraveghere. Operaţia de cezariană s-a făcut abia dimineaţă, când pulsul fătului a început să scadă.

Medicii susţin că mama ar fi dorit să nască natural, deşi are diabet şi e supraponderală. A fost însă prea târziu pentru salvarea fătului.

În total, şapte medici, două asistente, dar şi alţi angajaţi au fost audiaţi de conducerea spitalului.

Medicul Răzvan Socolov, care conduce comisia de audieri, este, la rândul său, vizat de o anchetă. În martie, el a operat o tânără cu sarcină extrauterină. În urma interventiei, starea pacientei s-a înrăutăţit şi chiar a fost în comă mai multe săptămâni, până când şi-a revenit.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: