Evenimentul Zilei > Politica > Declarația serii. Alexandru Rafila are soluția pentru oprirea pandemiei
Declarația serii. Alexandru Rafila are soluția pentru oprirea pandemiei

Declarația serii. Alexandru Rafila are soluția pentru oprirea pandemiei

Alexandru Rafila a declarat în această seară că, pentru a opri pandemia de Covid-19, intrarea la guvernare a PSD-ului ar fi o soluţie.
Alexandru Rafila a susținut în această seară că intrarea PSD la guvernare ar fi o soluție pentru oprirea pandemiei COVID-19 și îndeamnă la ”solidaritate națională” timp de o lună de zile.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, fost reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a declarat, luni seară, la Antena 3, că intrarea PSD la guvernare ar fi o soluție pentru oprirea pandemiei COVID-19 și a vorbit despre varianta unui guvern PNL-PSD-UDMR.

Este necesară o lună de solidaritate

Rafila a îndemnat populația și politicienii la ”solidaritate națională” timp de o lună de zile pentru oprirea pandemiei. Deputatul social-democrat a mai spus că un ”platou” cu un număr atât de mare de infectări nu este de bun augur.

Deputatul PSD spune că mai mult ca oricând, pentru români e important să fie toți împreună: „Este un moment crucial, dar sper să încheiem aceste momente de criză – sanitară și politică – cât mai repede. Cred că este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea deceselor în România, o solidaritate națională care să implice două lucruri extrem de importante: vaccinarea și înțelegerea faptului că fiecare dintre noi este parte a acestui efort”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, optimist cu privire la Ziua Națională

Medicul este de părere că măsurile care vor fi stabilite pentru reducerea transmiterii trebuie respectate, dar e și nevoie să încercăm să-i convingem pe cei din jurul nostru să le aplice: „Dacă această lună va fi încununată de succes, o să putem sărbători pe 1 decembrie Ziua Națională în condiții mult mai bune”, a mai scris Rafila.

Medicul face apel la vaccinare şi respectarea măsurilor de protecţie cerând ”solidaritate naţională”: „Acum, mai mult ca oricând, este important să fim împreună. Este un moment crucial, dar sper să încheiem aceste momente de criză – sanitară şi politică – cât mai repede. Cred că este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea deceselor în România, o solidaritate naţională care să implice două lucruri extrem de importante: vaccinarea şi înţelegea faptului că fiecare dintre noi este parte a acestui efort”, a mai spus Alexandru Rafila.