În ceea ce privește curs pentru Primăria Capitalei, Ponta este de părere că Nicușor Dan ar fi cel mai potrivit candidat, dar că nu are susținere, în timp ce Vlad Voiculescu este „candidatul manciurian”, iar „PNL n-are candidat deloc, e cel mai mare partid și n-are candidat”.

„Vor fi oameni care n-au candidat niciodată. E un avantaj pe care îl ai atunci când faci un partid nou”, a spus Victor Ponta.

„Am fost atâția ani și la PSD, era foarte greu, că erau oameni în funcții, erau alții care spuneau că sunt de 10, 15 ani în partid și că vor să candideze, că s-a eliberat locul. La Pro România fiind totul nou e mai degrabă invers, noi căutăm candidați. În schimb, au și venit oameni tineri, a fost o surpriză pentru mine”, a spus el.

„Avem candidații Pro România, dacă vor fi anumite situații excepționale, putem să avem candidați comuni. Nu candidatul PSD sau al Pro România, că nu facem nimic. Dar în anumite situații, ca excepție, nu exclud deloc să avem alianțe locale. Dar regula va fi de a avea candidații noștri”, a completat Ponta.

„În acest moment de stânga sunt PSD și Pro România. Pe partea dreaptă, cu siguranță că dacă ar avea un candidat unic, ar fi principalul favorit, însă nu cred că sunt în stare. Nicușor Dan e singurul candidat care are o activitate veche în București, se pricepe la chestia asta, dar n-are susținere politică. Vlad Voiculescu este candidatul manciurian, milioanele de euro investite de domnul Cioloș în el… n-au nicio legătură cu România și cu Bucureștiul. Vlad Voiculescu vrea doar să fie șeful peste cele 19 spitale din București ca să aibă acces la buget. Iar PNL n-are candidat deloc, e cel mai mare partid și n-are candidat. Să nu se plângă dacă iau iarăși bătaie, că e vina lor”, a adăugat Ponta, citat de Digi24.

Fiind partidul cel mai mic, ne permitem să mai stăm puțin. Avem un candidat pe care încercăm să-l creștem, dar ne uităm și la ce fac ceilalți”, a spus Ponta, întrebat despre candidatul pro România pentru Primăria Capitalei.

„Nu știu dacă neapărat vom putea câștiga de la început, dar va reprezenta o alternativă la ce există în acest moment”.