Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu sunt bănuiți că nu trag deloc pentru candidat, mai ales după ce ALDE s-a reorientat politic spre PNL. După prezidențiale șansele ca ALDE și Pro România să mai formeze o alianță sunt inexistente.

 Mircea Diaconu a declarat pentru Digi24.ro că nici nu are nevoie de susținerea celor două partide, cu excepția afișelor electorale și a unor spoturi video pe care le realizează o echipă din Republica Moldova angajată de Pro România.

„Eu am 3 oameni care mă ajută, foști colaboratori cu care am lucrat la Bruxelles. Doi dintre foștii mei asistenți se ocupă de Facebook, iar Pro România a angajat o echipă din Moldova care se ocupă de spoturi și montajele video (…) Dacă eu sunt „un om” și sunt independent, prezența lor mă îngroapă. Mizez pe independența mea și pe notorietatea mea. Nu vreau să exploatez procentele lor”, susține Mircea Diaconu.

Candidatul susținut de Pro România și ALDE nu vede nici el un viitor pentru alianța pe care și-o doreau Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Cât despre implicarea de până acum, Mircea Diaconu spune că a fost ajutat doar cu afișe și câteva spoturi electorale. „E suficient”, spune el, care ar fi cerut celor două partide să nu își trimită oamenii pe stradă pentru a face campanie. În schimb, se bazează pe prezența reprezentaților Pro România și ALDE în secțiile de vot.