Evenimentul Zilei > International > Decizie ȘOCANTĂ după alegerile din Franța. Un candidat a decis să se retragă din politică
Decizie ȘOCANTĂ după alegerile din Franța. Un candidat a decis să se retragă din politică

Decizie ȘOCANTĂ după alegerile din Franța. Un candidat a decis să se retragă din politică

Francois Fillon, fostul premier conservator al Franței, a anunțat că intenționează să se retragă din prima linie politică, după ce ieri s-a clasat al treilea, cu mai puțin de 20% din voturi, în alegerile prezidențiale desfășurate duminică.

Fillon, în vârstă de 63 de ani, nu mai dorește să se implice vizibil în politică și i-a încurajat pe colegii săi de partid în următoarea bătălie electorală, alegerile parlamentare din iunie.  "Această bătălie este acum în mâinile voastre", le-a spus el colegilor săi de partid. Declarația sa după o ședință a conducerii partidului nu a fost clară în privința intenției de a-și continua mandatul de deputat: "Voi redeveni un simplu activist de partid. Va trebui să mă gândesc la un alt fel de viață".

Fillon a fost favorit în sondajele de opinie până la sfârșitul lui ianuarie, când au apărut acuzații că și-a plătit soția și copiii din fonduri publice pentru posturi în care nu și-au îndeplinit atribuțiile. El a negat, dar credibilitatea i-a fost afectată și procentele sale în sondaje au scăzut. Programul său prevedea desființarea de locuri de muncă în sectorul public și restrângerea drepturilor angajaților, scrie Agerpres. 

Poliția a deschis o anchetă penală împotriva sa, iar Fillon a rezistat presiunii partidului și a refuzat să își retragă candidatura. Acuzațiile de deturnare de fonduri publice rămân deschise.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: