Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie REVOLUȚIONARĂ a companiei GOOGLE
Decizie REVOLUȚIONARĂ a companiei GOOGLE

Decizie REVOLUȚIONARĂ a companiei GOOGLE

Potrivit unor informații din interiorul companiei Google, inteligența artificială (AI), coordonează întregul proces de răcire a centrelor sale de stocare a datelor, înlocuind astfel forța de muncă umană.

Sistemul de răcire funcţionează pe baza unor recomandări venite din partea AI-ului, nu din partea factorului uman, rezultatul fiind o reducere a consumului de energie electrică cu până la 30%.

În acest fel informațiile sunt colectate la fiecare cinci minute cu ajutorul câtorva mii de senzori. AI anticipează ce măsuri sunt necesare procesului de răcire şi, ulterior, trimite recomandările unui sistem local de control, care le analizează şi ulterior le aplică, potrivit stiripesurse.ro

Prin această tehnologie consumul de energie electrică este mai redus şi astfel se îndeplinesc o serie de cerinţe legate de siguranţă.

Centrele de stocare a datelor ale companiei Google sunt compuse din mii de servere ce găzduiesc servicii precum YouTube, Gmail sau Google Search. În ceea ce priveşte AI-ul care coordonează operaţiunile de răcire, acesta a fost dezvoltat împreună cu compania DeepMind şi a fost anunţat pentru prima dată în 2016.