Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie radicală și în grabă luată de DIICOT în cazul Dincă. Breaking News
Decizie radicală și în grabă luată de DIICOT în cazul Dincă. Breaking News

Decizie radicală și în grabă luată de DIICOT în cazul Dincă. Breaking News

Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată săptămâna viitoare. Este urgent să se întâmple acest lucru, în caz contrar el fiind eliberat, În calitate de inculpat, Dincă nu poate fi ținut în arest preventiv mai mult de 180 de zile.

Procurorii se grăbesc să îl trimită în judecată pe Gheorghe Dincă, ei mai având la dispoziție doar două săptămâni de arest preventiv, arată surse DIICOT citate de Antena 3. În acest moment se pune întrebarea dacă se vor reține în sarcina bărbatului din Caracal ambele acuzaţii, în cazul Alexandra, dar şi în cel al Luizei.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. Bărbatul susține că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Avocata Carmen Obîrșanu a declarat că Dincă va fi trimis în judecată doar pentru posibila ucidere a Alexandrei Măceșanu. În cazul Luizei Melencu nu există momentan niciun act constatator al decesului.

„Nu cred că se referă și la Luiza, fiindcă nici n-am văzut un certificat constatator al decesului pentru a fi întrunite condițiile pentru a putea fi trimis în judecată pentru omor. De Alexandra Măceșanu este vorba. E o situație similară cu cea de la Luiza. Nici acolo n-am văzut date din care să rezulte că Alexandra ar fi decedată. Cu atât mai mult, din ce am văzut eu, data decesului de pe actul constatator în cazul Alexandrei este ulterioară reținerii lui Dincă.

Unde sunt criminalii, dacă Dincă e în custodia poliției? Dincă era în custodia poliției pe 26 iulie. Cum s-o omoare pe Alexandra în 26 atâta vreme cât era în custodia poliției? Dacă eu, în calitate de avocat, care-mi câștig din muncă proprie veniturile, instrumentam un dosar cum l-au instrumentat procurorii acest dosar, muream de foame. Au stat șase luni de zile să ia două declarații inculpatului. (…) Aștept să fie judecați procurorii care au instrumentat cazul”, a spus avocata Carmen Obîrșanu în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: