Evenimentul Zilei > Politica > Decizie de ultimă oră în MApN. Generalul Nicolae Ciucă revine în funcţie
Decizie de ultimă oră în MApN. Generalul Nicolae Ciucă revine în funcţie

Decizie de ultimă oră în MApN. Generalul Nicolae Ciucă revine în funcţie

După hotărârea Curţii de Apel Bucureşti de respingere a plângerii privind anularea decretului prezidenţial de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, generalul cu 4 stele, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Gabriel Leş a decis revenirea în funcţie a acestuia. Deoarece Leş a fost plecat într-o vizită oficială în Polonia, ordinul a fost semnat de secretarul de stat pentru politica de apărare, Nicolae Nasta.

Decizia este valabilă până la judecarea recursului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi se aplică începând cu data de 5 aprilie 2019, potrivit radu-tudor.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

 

Iohannis argumenta decizia prin faptul că „România nu poate să rămână fără șef al Armatei”. 

 

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: