Sistemul de asistenţă video în arbitraj (VAR) va fi folosit în meciurile  play-off pentru calificarea la EURO 2020 şi în preliminariile europene ale CM 2022, potrivit AGERPRES. Arbitrajul video va fi folosit şi în preliminariile europene ale Cupei Mondiale de fotbal 2022, care vor începe în martie 2021, a comunicat miercuri UEFA.

Această decizie a UEFA privește și naţionala României, care va disputa play-off-ul pentru calificarea la EURO 202,  pe 26 martie, tricolorii urmând să joace în Islanda. Câștigătoarea meciului va juca în deplasare cu Bulgaria sau Ungaria, pe 31 martie, în finala barajului.Cele 13 locuri europene pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar vor fi repartizate în două etape, a precizat miercuri UEFA.

Potrivit oficialilor UEFA, va fi iniţial o fază a grupelor, cu zece grupe, câştigătoarele acestora calificându-se direct. Ultimele trei locuri vor fi repartizate după disputarea unor play-off-uri la care vor participa cele zece naţionale situate pe locul 2 în faza grupelor şi a altor două echipe, în funcţie de clasarea lor în Liga Naţiunilor 2020-2021.