Evenimentul Zilei > Politica > Ce DECIZIE a luat un fost lider ALDE în ceea ce privește Cabinetul Grindeanu
Ce DECIZIE a luat un fost lider ALDE în ceea ce privește Cabinetul Grindeanu

Ce DECIZIE a luat un fost lider ALDE în ceea ce privește Cabinetul Grindeanu

Preşedintele partidului Pro România, Daniel Constantin, a declarat că va continua să susțină un guvern condus de Sorin Grindeanu. Totodată, el a precizat că toate deciziile cu privire la activitatea guvernamentală au fost luate de liderul PSD, Liviu Dragnea, și de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Constantin a subliniat că el, „spre deosebire de Dragnea și de Tăriceanu nu îmi schimb opinia și angajamentul! Voi susține în continuare un guvern condus de Sorin Grindeanu, din simplul motiv că este un om onest care iubește România mai mult decât propria funcție sau beneficiu”.

„Ce am spus în ultimele luni se confirmă, din păcate pentru stabilitatea României! Astăzi este clar pentru toată lumea că toate deciziile Coaliției, toate deciziile care au influențat activitatea guvernamentală, au fost luate de două persoane în mod discreționar – de Liviu Dragnea și de complicele acestuia, de Călin Popescu Tăriceanu. De la numirea miniștrilor și până la cele mai controversate decizii, singurii responsabili sunt Dragnea și Tăriceanu!”, a scris Constantin pe pagina sa de Facebook.

Constantin i-a îndemnat pe cei care gândesc și simt la fel ca el să i se alăture.

„Astăzi este un moment de cotitură pentru România, pentru viitorul nostru, al tuturor. Eu m-am opus abuzului și minciunilor lui Tăriceanu în ALDE, m-am opus unui mod arhaic de a face politică, unui om care a călcat în picioare principiile democratice obligatorii oricărui partid! Astăzi, toți cei care simt și gândesc la fel ca mine sunt bineveniți alături de mine și colegii mei!”, a mai precizat liderul Pro România.

El a adăugat că „este sfârșitul unui astfel de mod de a face politică, sfârșitul politic al celor care gândesc așa!”

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat, în această seară, la Palatul Victoria, că nu demisionează și că o va face numai când președintele Klaus Iohannis va propune un alt premier de la PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, după ședința Comitetului Executiv Național al partidului, că toţi membrii formațiunii din Guvern şi-au prezentat demisiile, exceptându-l pe ministrul Comunicaţiilor, care își va trimite demisia pe e-mail. El a mai precizat că a luat act de demisia premierului Sorin Grindeanu, iar Coaliția PSD-ALDE este pregătită să formeze un nou guvern.