Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizia lor a redat șansa la viață, în doar câteva ore, unor oameni care nu credeau că vor apuca Sărbătorile. Un transplant de cord și unul de ficat, efectuate în două spitale din Capitală
Decizia lor a redat șansa la viață, în doar câteva ore, unor oameni care nu credeau că vor apuca Sărbătorile. Un transplant de cord și unul de ficat, efectuate în două spitale din Capitală

Decizia lor a redat șansa la viață, în doar câteva ore, unor oameni care nu credeau că vor apuca Sărbătorile. Un transplant de cord și unul de ficat, efectuate în două spitale din Capitală

Vieți salvate! S-au efectuat un transplant de cord și unul de ficat, în două spitale din Capitală. Rinichii au fost transplantați la Cluj-Napoca, iar plămâni au mers către Eurotransplant, în Olanda.

Duminică Agenția Națională de Transplant a înregistrat donatorul cu numărul 57. 

Donatorul a fost un bărbat de 34 de ani, din Baia Mare, care a intrat zilele trecute în moarte cerebrală, după un accident de maşină. Familia a decis să îi doneze organele, pentru a salva alte vieţi.

Inima a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală, iar la Institutul Fundeni, un bolnav cu ciroză hepatică a primit  ficatul.

Florin Irimia are 49 de ani și a fost diagnosticat cu ciroză hepatică în urmă cu 3 ani. Medicii l-au pus sub tratament și l-au introdus pe lista de transplant. Nu se aștepta să primească așa de repede vestea că a fost găsit un donator compatibil.

Anul acesta, medicii de la Fundeni au făcut 52 de astfel de operații. Pe lista de așteptare sunt peste 400 de pacienți.

Medicii de la București au plecat spre Baia Mare duminică, în jurul prânzului, cu o aeronavă militară, pentru a preleva organele de la bărbatul a cărui familie și-a dat acordul de donare.

Duminică seara, echipa de chirurgi cardiovasculari a Spitalului Floreasca se află în sala de operație. Inima a fost transplantată unui bărbat în vârstă de 41 de ani, care de mai bine de 2 ani este pe lista de așteptare.

La Cluj-Napoca au fost chemați mai mulți pacienți pentru analizele de compatibilitate, pentru a putea primi rinichii donatorului. Mihai Teleagă are 42 de ani, este din județul Suceava, și de 3 ani face dializă.

Pentru că nu s-a găsit un pacient eligibil pentru plămâni, aceștia au ajuns în afara țării.