Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizia de continuare a procesului lui Dincă nu este definitivă. Avocaţii fac contestaţie
Decizia de continuare a procesului lui Dincă nu este definitivă. Avocaţii fac contestaţie

Decizia de continuare a procesului lui Dincă nu este definitivă. Avocaţii fac contestaţie

 După cum evz.ro a informat, astăzi, la Tribunalul Slatina a avut loc o nouă înfăţişare în „Dosarul Caracal”.  Obiectul judecăţii a fost admiterea sau neadmiterea excepţiilor ridicate de ambele părţi implicate. Acum a apărut în condică decizia instanței. Avocații au reacționat.

Atât de acuzatul Gheorghe Dincă,  care spune că a fost torturat psihic în timpul anchetei, dar mai ales de avocaţii familiilor celor două victime. Toţi doreau ca rechizitoriul să fie întors la DIICOT, pentru completarea cercetărilor.

Magistraţii Tribunalului Olt au respins însă, în camera preliminară, toate cererile şi excepţiile ridicate în dosar şi au constatat legalitatea rechizitoriului.

Decizia nu este însă definitivă. Ea poate fi contestată în termen de trei zile.

Carmen Obîrşanu, avocata familiei Luizei Melencu, este extrem de nemulţumită de această decizie. Ne-a declarat în exclusivitate: „Vineri, fără discuţie, voi depune o contestaţie. Ne-au respins absolut tot. Cel mai mult mă miră faptul că nu s-a acceptat nici măcar faptul că nu s-a stabilit, pe baza celulelor de telefonie mobilă, traseul telefonului Luizei, după ce aceasta a fost răpită. Acest lucru l-am cerut nu numai noi, apărătorii, ci şi anchetatorii. Nici măcar ce au cerut cei care au întocmit dosarul, nu a fost acceptat.”

Vineri, contestaţia depusă de Carmen Obărşanu va fi judecată şi abia apoi se va da o soluţie definitivă, dacă dosarul „Caracal” merge mai departe, sau rechizitoriul va fi întors la DIICOT.