Cu două zile înainte de startul Ligii I, sezonul 2017 – 2018, se vor lămuri lucrurile și în privința stagiunii precedente.

Astăzi, FCSB și FC Viitorul așteaptă verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în cazul câștigătoarei titlului intern. Discuția a plecat înaintea ultimei etape, atunci când Gigi Becali a atras atenția că, la final, trebuie să se ia în calcul rezultatele directe din sezonul regulat și play-off.

Ibarolla încearcă imposibilul

Caz în care „roș-albaștrii” erau avantajați.

Potrivit art. 8 lit. a) din ROAF, prin sistemul campionat se înțelege acel sistem „în care fiecare echipă joacă, cu toți ceilalți adversari, o dată pe teren propriu și o dată în deplasare (tur-retur)”. Gigi Becali a angajat un avocat renumit, pe Jorge Ibarolla, pe care l-a plătit cu 75.000 de euro. Dacă va reuși minunea și va întoarce soarta titlului, spaniolului îi va intra în conturi și suma de 150.000 de euro.

Becali vrea în urna campioanelor

Dacă FCSB va avea câștig de cauză, situația ar fi fără precedent și ar dinamita haoticul fotbal intern. Supercupa s-a disputat deja, iar rezultatele sezonului trecut au fost omologate în Comitetul Executiv al FRF.

„Pe mine mă interesează să fim în urna campioanelor. Dacă nu era vorba de asta, nu mergeam la niciun TAS. La fotbal este război între mine și Gică, dar în viața privată fac orice pentru finul meu. Voi recunoaște toată viața ce a făcut Gică pentru mine”, a spus Gigi Becali.