Bărbatul ucis vineri, la o terasă de pe marginea drumul european E85, la Mărăşeşti, de roata unui autocamion care s-a desprins în mers, era un lider al romilor tradiţionali din Vrancea şi făcea live pe Facebook în momentul tragediei, relatează Agerpres .

”Marcel Codreanu era lider al romilor tradiționali din Vrancea”, a spus președintele Partidei romilor Pro-Europa

“Marcel Codreanu era un lider al romilor tradiţionali din Vrancea, în jur de 1.000 de persoane, aşa numiţi pletoşi. Era presbiter în biserica penticostală şi judecător în staborul ţigănesc. A fost şi vicepreşedinte la Partida Romilor Pro-Europa până în 2016. Ne pare rău pentru această întâmplare nefericită.

A fost un om care a ţinut sub control situaţia romilor pletoşi, chiar şi pe timpul pandemiei, când i-a îndemnat să respecte regulile care au fost date. Chiar şi când s-a întâmplat tragedia acesta era live pe Facebook, avea o discuţie cu membrii din comunitatea dânsului. Era tot timpul în mijlocul lor şi îi îndemna mereu pe aceştia să stea liniştiţi şi să urmeze calea domnului”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, Toader Constantin.

Bărbatul a fost lovit de roata unui autocamion care s-a desprins în mers, în timp ce încerca să facă un live Facebook

Marcel Codreanu, în vârstă de 62 de ani, a decedat, vineri, după ce a fost lovit de roata unui autocamion care s-a desprins în mers. Victima s-a aflat pe marginea părţii carosabile, la o terasă. Potrivit poliţiei vrâncene, evenimentul s-ar fi produs în urma unei defecţiuni tehnice a autocamionului.

“Vineri dimineaţă, în jurul orei 10,20, poliţiştii Serviciului Rutier Vrancea au intervenit la un accident rutier, pe Drumul Naţional 2 – E85, în localitatea Mărăşeşti. Conform primelor date, din cauza unei defecţiuni tehnice, una dintre roţile unui autocamion care rula pe E85 s-ar fi desprins şi ar fi lovit mortal un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Focşani, care se afla în imediata apropiere a părţii carosabile”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

În cauză, IPJ Vrancea a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.