Evenimentul Zilei > Politica > Decebal Făgădău, ales preşedinte al PSD Constanţa. Prima şedinţa de partid fără Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu
Decebal Făgădău, ales preşedinte al PSD Constanţa. Prima şedinţa de partid fără Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu

Decebal Făgădău, ales preşedinte al PSD Constanţa. Prima şedinţa de partid fără Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu

Viceprimarul Decebal Făgădău,cu atribuţii de primar interimar, după demisia lui Radu Mazăre, a fost ales prin vot deschis, şi în unanimitate, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Constanţa. Decebal Făgădău este candidatul partidului la primăria Constanţe, la alegerile locale din 2016. A fost prima şedinţă de alegeri fără Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, foştii lideri ai PSD Constanţa.

Alegerea lui Decebal Făgădău s-a realizat, la propunerea senatorului Nicolae Moga, pentru operativitate, prin vot deschis.„Doresc să alegem un preşedinte care la alegerile locale să devină primarul municipiului, şi un Birou Executiv Municipal puternic. Ca să arătăm că PSD-ul nu a murit în Constanţa şi că toate realizările bune pe care le-au făcut cei care au condus oraşul timp de 12 ani să fie continuate şi să aducă un plus de eficienţă pentru locuitori şi oraş” s-a adresat sălii preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Nicolae Moga. Cei 562 de delegaţi la conferinţa muncipală de alegeri au ridicat, cu toţii, mâinile. „Cine-i pentru, cine se abţine, niciunul, cine-i contra, Decebal, succes, te felicit !” a rezolvat, senatorul Nicolae Moga, în 20 de secunde, alegerile la PSD Constanţa.

Ce vrea „urmaşul lui Radu Mazăre”

Decebal Făgădău vrea, pentru Constanţa, o administraţie altfel decât cea coordonată de fostul său şef, Radu Mazăre. Pe plan politic, doreşte a separare a agendei faţă de Bucureşti. „Indiferent de ce se întâmplă la centru, nimeni nu ne rezolvă treburile la Constanţa. Ceea ce se întâmplă acum (în PSD) la Bucureşti, s-a întâmplat deja la Constanţa. Lucrurile se vor aşeza şi acolo”, a comentat Decebal Făgădău. În plan administrativ, “ într-un an de zile, Constanţa va arăta altfel, trebuie să deschidem oraşul, să creem locuri de muncă, să avem un dialog permanent cu oamenii şi cu societatea civilă pentru că decidentul politic trebuie tras de mânecă despre adevăratele probleme din stradă”.

Mesajul lui Decebal Făgădău pentru Mazăre şi Constantinesc-“Sănătate şi linişte”

După demisia lui Radu Mazăre din PSD, şi de la Primărie, peste 100 de membri au plecat din partid. Decebal Făgădău nu s-a putut întâlni cu Radu Mazăre după eliberarea in arest, de teama măsurilor impuse de instanţă în controlul judiciar. Îi doreşte însă “multă sănătate, putere, linişte şi dreptate”. Îl admiră şi pe Nicuşor Constantinescu, suspendat din PSD, pentru puterea lui, uriaşă, de muncă. „Însă nu e momentul potrivit pentru Nicuşor Constantinescu să candideze la şefia organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. Are nişte probleme de natură juridică şi de sănătate. Îi doresc să le depăşească cu succes. Mă rog să-i dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune şi linişte. Dar acum, cred că o activitate politică îi dăunează atât lui, dar cred că va tulbura şi apele în rândul organizaţiei judeţene”. La conferinţa de alegeri a conducerii organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, programată pentru luni, nu s-a înscris niciun candidat.  

„Rovana Plumb, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea, pot conduce PSD în locul lui Victor Ponta”

Preşedintele organizaţiei municipale al PSD Constanţa, Decebal Făgădău, crede că pericolul cel mai mare, care trebuie conştientizat de lideri, nu este Victor Ponta ci ruperea partidului. „În mod cert, ceea ce se întâmplă nu face bine partidului”. Făgădău crede că înainte de a-şi rezolva problema personală, „Victor Ponta trebuie să gestioneze foarte bine problema partidului. Atât mesajele pe care le-a transmis, cât şi mesajele care i-au fost transmise de către liderii PSD, vor scurta perioada de recuperare în Turcia. Iar în interiorul PSD se va lua, cred, o decizie”. Evită să răspundă dacă Victor Ponta trebuie să renunţe la şefia partidului, dar susţine că PSD poate fi condus şi de alţi lideri.  „Evident, Rovana Plumb, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea, sunt mai mulţi. Dragnea are recurs în luna iulie, vom vedea”. Cât despre Radu Mazăre, „cum îl cunosc eu, nu se va întoarce niciodată în PSD”.