Evenimentul Zilei > Actualitate > Deblocarea cardurilor îți pune nervii pe butuci
Deblocarea cardurilor îți pune nervii pe butuci

Deblocarea cardurilor îți pune nervii pe butuci

Președintele CNAS spune că mai sunt doar probleme minore în cazul cardurilor de asigurări de sănătate. Pacienții văd altfel lucrurile

În momentul de faţă, sunt probleme minore, inerente unui început, dar nu mai sunt acele probleme din primele trei zile. (…) Din punct de vedere tehnic, un asemenea proiect de dimensiunea cardului național, sigur că avea și probleme inerente, de început, dar pe care în mare parte le-am intuit, altele nu, dar am încercat să le gestionăm așa cum apăreau și în timp real. Sistemul funcționează”, a declarat președintele CNAS, Vasile Ciurchea, la finalul audierii de la Grupul parlamentar liberal din Camera Deputaţilor.

Viziuni diferite

Pacienții văd lucrurile altfel, însă, mai ales atunci când au probleme de sănătate pe care nu și le pot rezolva din cauza lipsei cardului național de asigurări de sănătate ori a blocării acestuia. „Am fost la medicul specialist și mi-a zis că nu mă primește fără cardul de sănătate. I-am spus ce a spus președintele Casei că ne pot primi și înregistra după aceea, dar n-a fost chip”, ne-a declarat o pacientă din București. Un alt bărbat se chinuie de vreo trei zile fiindcă i s-a blocat cardul, iar furnizorul de servicii medicale nu reușește să i-l deblocheze. „A sunat la Casă, dar era tot timpul ocupat numărul acela de telefon. Abia a doua zi, a reușit să vorbească cu cineva de la Casă, dar tot nu s-a rezolvat. Mâine mă duc iar, doamnă, poate or reuși să mi-l deblocheze”, ne spune cetățeanul din județul Ilfov. Acestea sunt cazuri reale, nu manipulări cum a afirmat premierul Victor Ponta. Vasile Ciurchea spunea ieri că sunt şi oameni care doresc să pună „piedici” sistemului cardului de sănătate, referindu-se la furnizorii de servicii medicale, în general, care s-ar opune schimbărilor. Medicii se tem că nu le vor fi decontate serviciile și așteaptă hotărârea de guvern promisă de premierul Victor Ponta pentru repararea erorilor.