Evenimentul Zilei > International > De pe coperta unde a pozat GOALĂ la Casa Albă: Cum fel de Primă Doamnă va fi Melania Trump?
De pe coperta unde a pozat GOALĂ la Casa Albă: Cum fel de Primă Doamnă va fi Melania Trump?

De pe coperta unde a pozat GOALĂ la Casa Albă: Cum fel de Primă Doamnă va fi Melania Trump?

Strălucitoare și realizată, este de crezut că Melania Trump va influența pozitiv imaginea președinției celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

Donald Trump vorbește despre ea elogios ca despre o mamă excelentă pentru fiul lor Barron, de 10 ani, și o prezintă ca pe o femeie de afaceri elegantă, menită să fie o perfectă First Lady.

Însă fotomodelul sloven de 46 de ani preferă mai degrabă să stea deoparte de luminile rampei. Mai ales de când la prezentat pe soțul său la Convenția Națională Republicană într-un discurs plagiat după cel al lui Michelle Obama.

Când impetuosul ei bărbat anunța recent într-un interviu că soția sa urmează să susțină „două sau trei discursuri” înainte de alegeri, a părut uimită, după care a precizat că principala sa preocupare este fiul lor, dar că, desigur, va face tot ce este necesar pentru a-și ajuta soțul.

Reticentă să iasă în față, dar devotată soțului. Ce spune asta despre modul în care Melania Trump își vede rolul de Primă Doamnă?

Cu certitudine, va rupe tradiția, fiind prima „a treia nevastă” care ajunge la Casa Albă. Ea nu este însă și prima nenăscută în America, ajunsă Primă Doamnă: a fost precedată de Louisa Adams, soția englezoaică a celui de-al VI-lea președinte al SUA, John Quincy (1825-1829).

Deși este prima First Lady nevorbitoare nativă de engleză, Melania Trump vorbește fluent, pe lângă slovena, engleza, germana, franceza, sârba.

Ea nu este nici primul fotomodel soție de președinte american: atât Betty Ford cât și Par Nixon au lucrat ca modele.

Totuși, Melania Trump va fi prima Primă Doamnă care a pozat goală în 2000 pe coperta revistei GQ, pe când era numai iubita lui Donald Trump.

„Avem partide incredibile de sex, cel puțin o dată pe zi”, mărturisea Trump de curând într-o emisiune. „Uneori chiar și de mai multe ori.”

Unul dintre rolurile Primei Doamne este de a transforma Casa Albă într-un cămin, cu ajutorul unei echipe de designeri și cu Comitetul de Păstrare a Casei Albe, pe care Prima Doamnă le conduce în mod automat.

Ultimul număr al revistei Arhitectural Digest o laudă pe Melania Trump pentru că a ales mobilier frapant de modern pentru apartamentele prezidențiale de la Casa Albă, scrie The Telegraph. Și aceasta în ciuda preferințelor soțului pentru opulență, aur, marmură și candelabre.

Poate surprinzător, date fiind frumusețea și discreția ei, Melania Trump are cel mai mic nivel de popularitate dintre toate Primele Doamne aflate la început de mandat, din 1992 încoace, când Gallup a început să facă măsurători.

Ea însăși a declarat că va sta departe de politică, spre deosebire de alte predecesoare, precum Eleanor Roosevelt, Rosalynn Carter și Ellen Wilson.

De asemenea, nu este de crezut că va juca rolul de „rotweiler” al preedintelui, ca Namcy Reagan, care a devenit faimoasă pentru că a a reproșat întregului staff de la Casa Albă că nu mai este fidel soțului său.

Totuși, Melania Trump este o femeie puternică. Întrebată în legătură cu acuzațiile despre presupuse hărțuiri sexuale ale soțului său la adresa multor femei, ea a răspuns:

„Oamenii vorbesc despre mine în genul: ‘O, Melania, o, săraca Melania’. Oamenii nu mă cunosc cu adevărat. Sunt foarte puternică. Pot să fac față la orice. Să nu vă pară rău pentru mine!”