Oamenii legii au comis o eroare și au venit să caute un bărbat pe numele căruia exista un mandat de punere în executare, la o adresă greșită. Revoltată, femeia a trimis o plângere împotriva polițiștilor la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș și la Poliția Română și speră că se va face dreptate.

Daniela Sasu a spus că totul s-a întâmplat în urmă cu două zile. Astfel, în jurul orei 15.30, când aceasta se afla la punctul de lucru al firmei pe care o deține, aflat pe str. Constructorilor, nr. 5, au descins în interiorul imobilului trei agenți de la Secția 5 de Poliție din Timișoara, un bărbat și două femei. Aceștia i-au spus că dețin un mandat de pus în executare pe numele lui Szabo Iulius Ludovic, care locuiește pe B-dul Constructorilor, nr. 6, din Timișoara.

„Precizez că Bulevardul Constructorilor se află în zona Calea Buziașului din Timișoara, deci într-o zonă diametral opusă a orașului, față de locația în care au pătruns polițiștii în mod abuziv, ceea ce am comunicat și polițistilor, pentru ca aceștia să conștientizeze că au comis o eroare. Polițistul mi-a spus că știe că adresa căutată este în zona Calea Buziașului, dar a insistat să ceară detalii despre persoana pe care nici eu și nici angajații mei nu o cunosc. Polițiștii mi-au spus că e obligatoriu să dau o declarație.

Eu le-am comunicat (iar) că la această adresă nu locuiește niciun Szabo Iulius Ludovic și că nu pot da o declarație despre o persoană despre care nu cunosc absolut nimic. Agenții au insistat, după care m-au amenințat că vor cheama încă un echipaj ca să le ia tututor angajaților o declaratie, din cauză că eu nu am vrut să declar ce doreau ei (lucrătorul de poliție trebuia să îți facă treaba, îmi spunea în mod repetat că l-au căutat pe numitul Szabo Iulius Ludovic și în partea cealaltă a orașului, nefiind de găsit, și s-au gândit că acesta se află la mine, în punctul de lucru al firmei). I-am rugat să părăsească sediul și aceștia au refuzat categoric, rămânând abuziv în incinta imobilului”, scrie în plângerea depusă de Daniela Sasu la Poliția Timiș.

Sasu susține că la sediul firmei sale a mai venit încă un echipaj format din doi polițiști. Pentru că Daniela Sasu nu ar fi dorit să le dea buletinul, aceasta spune că a fost îmbrâncită de doi dintre cei cinci oameni ai legii. „Am răspuns că nu am buletinul asupra mea, după care doi polițiști au înțeles că trebuie să mă îmbrâncească și să mă scoată «pe sus» din sediu ca să mă poată legitima. Am strigat la ei și le-am spus că le dau o copie de buletin, după care mi-au dat drumul”, a mai spus femeia.

La un moment dat, Daniela Sasu a sunat și la 112 pentru a semnala situația în care se află, înainte fiind amenințată de polițiști că va fi amendată dacă va face acest lucru. „Polițistul din echipajul nr. 2 m-a amenințat că o să fiu sancționată că nu am dorit să colaborez cu poliția și să semnez că domnul Szabo Iulius Ludovic nu locuiește la adresa la care aceștia au descins. I-am adus din nou la cunoștință faptul că polițistul … mi-a solicitat o declarație, nu o semnătură, și nu pot da o declarație despre o persoană pe care nu o cunosc și mai ales că mandatul de aducere este pe o altă adresă, și nu la adresa la care dânșii au descins”, a precizat patroana firmei.

Femeia susține că în urma apelului la 112, unul dintre polițiști a fost sunat, iar mai apoi oamenii legii au părăsit sediul firmei, după care au mai stat aproximativ 30 de minute în fața lui. Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș ne-au declarat că în acest caz se efectuează cercetări, pentru a se stabili ce s-a întâmplat. „Polițiștii efectuează verificări, urmând ca la finalul acestora să se ia măsurile legale ce se impun”, a informat IPJ Timiș, scrie pressalert.ro.