Evenimentul Zilei > Actualitate > De necrezut. După ce își recunosc câinii stapânul
De necrezut. După ce își recunosc câinii stapânul

De necrezut. După ce își recunosc câinii stapânul

Potrivit unui studiu recent, câinii sunt capabili să-și recunoască străpânul nu doar după miros, ci și după față. Specialiștii afirmă că aceste patrupede sunt niște animale mult mai inteligente decât credem.

Oamenii de știință de la Universitatea Emory au realizat un studiu pentru a stabili dacă câinii ne pot recunoaște după față. În acest sens, aceștia au introdus șase câini în mașinării RMN, unde le-au fost arătate filmulețe cu fețe umane, fețe canine și obiecte. Astfel, au descoperit, că în momentul în care aceștia priveau fețele umane, o regiune din lobul temporal al acestora a început să reacționeze mai puternic, decât de obicei.

„Pentru animalele sociale, fețele sunt stimuli importanți, purtând cantități impresionante de informații, precum identitate, sex, vârstă, emoții și intenții de comunicare ale altor indivizi”, a reliefat studiul. Deci, nu este surprinzător că există o atracție a câinilor pentru fețe.

Întrucât câinii au capacitatea de a-și recunoaște stăpânul după chip se explică și de ce este patrupedul tău e atât de bucuros când te vede. În plus, Gregory Berns, principalul autor al studiului a vrut să afle dacă prietenii noștri canini fac vreo legătură între asocierea unui chip cu vreo recompensă. Rezultatele au arătat însă că răspunsul în raport cu un chip se manifestă mai degrabă în sistemul vizual decât în cel al recompenselor. Deci, acum poți fi sigur de faptul că câinele tău te iubește sincer, nu doar pentru că îi dai mâncare.

Nu în ultimul rând, cercetătorii au ajuns la concluzia că patrupezii au preluat capacitatea de a face conexiuni între persoane și fețe de la strămoșii acestora, exemplul find lupii care își recunosc membrii haitei după față,scrie RealitateaTv.