”Niciodată nu m-am gândit măcar că pe certificatul de naştere va fi specificat atât de greşit genul nostru”, a declarat Myles Brady Davis, persoană trangender de 38 de ani, din Chicago, după ce a aflat că va figura drept mamă pe certificatul de naștere al viitorului său copil.

Mai mult, soţia lui Myles, Precious, la rândul său persoană transgender, urma să figureze pe certificatul de naştere ca tată. Cei doi au luat legătura cu grupul  Lambda Legal, pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transexuali şi queer), care a trimis statului o scrisoare explicând necesitatea unui certificat de naştere exact.

A fost prima dată când statul a fost informat despre cazul unui transgender care naşte, iar oficialii au căzut de acord că cei doi nu ar trebui să fie menţionaţi în mod eronat pe certificatul de naştere, potrivit purtătoarei de cuvânt al Departamentului de Sănătate Publică din Illinois, Melaney Arnold.

Conform „dcmedical.ro”, la începutul lunii decembrie, după nașterea fetiței lor, Zayn, cei doi soţi au aflat că vor avea certificatul de naştere aşa cum îl doreau, pe care Myles figurează ca tată, iar Precious ca mamă. Arnold a indicat prin e-mail că această naştere va fi o premieră pentru Illinois, iar statul intenţionează ca identificarea exactă a genului să fie o opţiune permanentă, accesibilă tuturor părinţilor transgender.

‘Mă simt aşa de uşurat”, a spus Myles. ”Am trecut prin doi ani de (fertilizare in vitro) şi nouă luni de sarcină foarte dificilă pentru a fi identificat greşit la final. Mi se rupea inima”, a adăugat el.

Pentru a avea copii ei au fost nevoiţi să renunţe la terapiile hormonale, lucru dificil pentru amândoi. Un ovul din corpul lui Myles a fost fertilizat cu spermă de la Precious şi implantat în uterul lui Myles prin fertilizare in vitro. Myles este unul dintre cei câțiva mii de bărbaţi transgender din lume care au trecut printr-o sarcină.

”A fost cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în viaţa mea”, a declarat Precious, în vârstă de 34 de ani, referindu-se la nașterea fetiţei lor.

Cei doi își doresc alți copii. „Abia aştept să-i spun fiicei mele povestea despre lucrurile prin care am trecut pentru obţinerea certificatului ei de naştere”, a mărturisit el. ”Faptul că Precious şi cu mine am fost primii care au adus acest lucru în atenţia statului şi modul în care statul ne-a susţinut şi cum îşi schimbă politica, dar şi că statul Illinois îşi susţine toţi cetăţenii lor şi respectă umanitatea”, a adăugat el.